Bjobj-tuotteita perheen karvakorville

Bjobj-tuotteita perheen karvakorville

Se tunne, kun olet ollut ulkoiluttamassa koiraasi, ja hihnan päässä ei kulje enää se kiiltäväturkkinen perheenjäsen vaan mutaan hautautunut muumio! Bjobjilla on ratkaisu juuri tähän ongelmaan.

Peruskoiranomistaja ei välty siltä tosiasialta, että koiraa pitää pestä säännöllisin väliajoin. Ja syksyisin ja keväisin vieläkin useammin. Mitä lyhyempijalkainen karvaturri, sitä likaisempi mahan alusta... Varmasti suurin osa parhaista ystävistämme viihtyy vedessä, kylpyammeessa tai suihkun alla, mutta sitten on myös niitä, jotka vastustavat pesutoimenpidettä kynsin ja hampain. Aivan konkreettisesti. Tästä säännöllisestä pakosta voi luonnollisesti yrittää tehdä myös edes hieman miellyttävämmän toimenpiteen vaikkapa makupalojen avulla. Kaikkihan tietävät, että lahjonta auttaa aina... Mutta myös pesuaineisiin voi kiinnittää huomiota. Pesuaineet eivät nyt välttämättä tee turkin pesusta suoranaisesti miellyttävämpää, mutta ainakin omistajasta on mukavampaa läträtä luonnollisten pesuaineiden kanssa jota saattaa joutua silmiin, nenään, korviin ja suuhun. Markettien hyllyistä varmasti löytyy edullisia pesuaineita, jotka tekevät turkista kiiltävän ja hulmuavan... Mutta levitätkö sinä omiin kutreihisi markettien halvinta saippuaa? Niinpä!

Bjobj hellävarainen shampoo koirille on taatusti luonnollinen valinta. Shampoo ei rasita koiran ihoa, turkkia eikä ympäristöä. Lisäksi shampoo on täysin vegaaninen eikä sitä ole testattu eläimillä. Shampoo sisältää Aloe vera mehua, malvauutetta sekä eteeristä minttuöljyä ja sitä voi huoletta käyttää kaikille roduille sekä kaikille turkkilaaduille. Lisäksi se sopii myös pentukoirille. 

Shampoo vaahtoaa vain vähän

Kastele koiran turkki huolellisesti ja lisää shampoota turkkiin. Hiero turkkia hellävaraisesti joka puolelta niin, että shampoo rupeaa hieman vaahtoamaan. Pienen pieni yllätys oli, että shampoo ei vaahtoa läheskään niin paljon kuin tavallinen koiranshampoo. Tästä tietenkin tulee tunne, että shampoota pitäisi lisätä enemmän. Näin ei kuitenkaan ole. Shampoo on melko taloudellista ja jo pienellä määrällä saa aikaan puhtaan lopputuloksen. Shampoon määrä luonnollisesti riippuu myös koiran koosta ja turkin pituudesta ja paksuudesta. Shampoota saa taatusti uppoamaan enemmän Chao chaon turkkiin kuin sileäkarvaisen kääpiömäyräkoiran turkkiin...

Anna shampoon vaikuttaa hetken aikaa (tämä on hyvä aika syöttää niitä makupaloja Turrelle, juuri sille koiralle joka ei siellä pesulla niin viihdy). Huuhtele turkki lopuksi huolellisesti. Tätä shampoota voi käyttää huoletta koiran pesuun useamminkin. Juuri esimerkiksi rapakelien aikaan kun koira pitäisi viedä pesulle lähes päivittäin. Shampoo antaa kiiltoa myös hieman mattapintaisempaan turkkiin. Koekoirana (ehkä ei koirashampoon kohdalla voi kuitenkaan sanoa, että ei ole testattu eläimillä, sillä tätä blogia varten tehtiin kyllä eläinkoe) oli shar pei, jolla on siis samea ja piikikäs karva. Turkista tuli hieman pehmeämpi ja huomattavasti kiiltävämpi. 

Vielä enemmän kiiltoa ja ötököiden karkoitusta

Bjobjin shampoota voi täydentää lisäksi myös Kiilto- ja tuoksulotionilla. Koostumus ei kuitenkaan ole lotionmainen vaan enemmänkin hyvin nestemäinen vaikka nimi antaakin ymmärtää jotain aivan muuta. Joten kannattaa olla tarkkana, kun nestettä ensimmäisen kerran päättää hulauttaa koiran turkille.

Tämä lotion, tai paremminkin siis neste sisältää ruiskukkauutetta sekä eteeristä laventeliöljyä. Nestettä voi levittää turkille pesun jälkeen tai sitä voi käyttää niin sanottuna pikapuhdistusaineena tavallisten pesukertojen välissä. Tätä nestettä ei siis tarvitse huuhdella pois ja se toimii liki samalla tavalla kuin ihmisten hiuksiin jätettävä hoitoaine. Neste tekee turkista luonnollisesti hoidetun näköisen ja kiiltävän, mutta sillä on myös muita etuja. Sillä se sisältää laventelia. Laventeli taas tunnetusti karkottaa hyönteisiä ja ötököitä. Eli tämä lotion saattaa ehkäistä esimerkiksi punkkien tarttumisen turkkiin. Älä kuitenkaan huoli, sohvanvaltaajasi ei tule tuoksumaan kuin keväinen laventelipelto Etelä-Ranskassa. Tuoksu on enemmänkin mieto ja nenää miellyttävä. 

Tämän nesteen käyttö on hyvin yksinkertaista. Lisää ainetta puuvillaiselle kankaalle, hommaan sopii erinomaisesti esimerkiksi vauvoille tarkoitetut harsovaipat, kuvioilla tai ilman. Silittele koiran turkkia hellävaraisesti kostealla kankaalla. Tätä lotionia voi huoletta käyttää vaikka päivittäin, sillä se on täysin luonnollinen ja vegaaninen tuote.