Dramatiikkaa ja kalpeutta - Syksyn ja juhlakauden 2016 meikkitrendit

Dramatiikkaa ja kalpeutta - Syksyn ja juhlakauden 2016 meikkitrendit

Juhlakauden trendeinä ovat taas tummat värit ja tällä kertaa hieman suttuinen look. Katsotaanpa näitä tarkemmin:  

Huulet: Huulia korostetaan, kuten viime aikoina muutenkin, voimakkaasti. Värisävyt vain tummuvat vielä hieman synkemmiksi. Nyt käytetään sävyjä, jotka ulottuvat säihkyvästä mustaherukasta mattapintaiseen mustaan. Jos et pidä tällaisesta ollenkaan, älä huoli, sillä klassinen punainen on myös in. Varo vain voimakkaan huulimeikin tehdessäsi, ettet korosta silloin silmiä kuin korkeintaan hyvin varovasti. 

Gothic-Glam:  Gothic-Glam-lookissa on tärkeää, että iho näyttää tasaiselta ja yhtenäiseltä. Siihen voidaan käyttää reilusti vaaleaa puuteria. Jotta kasvot saavat kuitenkin hieman eloa, kasvojen ääriviivoja kannattaa korostaa tummemmalla puuterilla tai aurinkopuuterilla. Älä käytä liikaa ripsiväriä. Huulet ovat dramaattisen tummat. Gothic Glam ei kuitenkaan sovi kaikille, ja sitä kannattaa kokeilla ensin varovasti.

Twiggy-ripset: Paakkuiset ripset antavat unelmaisen haaveilevan vaikutelman. Jollet kuitenkaan hallitse tätä tyyliä täysin, anna mieluummin olla, sillä muuten se näyttää helposti siltä, kuin jotain olisi mennyt pieleen.

Luonnollisuus: Kaikki, joille Gothic-Glam on liian synkkä, voivat turvautua vaihtoehtoisesti luonnolliseen lookiin. Hiukset näyttävät siltä, kuin olisit juuri noussut sängystä. Kulmat ovat luonnollisen paksut, mutta hoidetut, ja Dewy-Skin-look on in. Se tarkoittaa "kosteaa ihoa". Kiiltävät luomet ja hohtavat posket ovat siis nyt sallittuja. Kaikki saa kiillellä. Lookilla tavoitellaan kasteenraikasta vaikutelmaa. 

Hohto ja kiilto eivät kuitenkaan ole sama asia. Jotta iho hohtaisi, levitä poskipunaa tai luomiväriä siveltimellä poskille, leualle ja ohimoille. Kiillon saamiseksi voit käyttää voidemaisia ja öljyjä sisältäviä tuotteita. 

Syvemmällä olevat kohdat kasvoilla, kuten silmänaluset tai sieramet eivät saa kiiltää. Ne on parasta puuteroida kevyesti mattapintaisiksi. 

Kimallus: Glitteri on muotia. Se myös sopii täydellisesti Dewy-Skin-lookiin. Tärkeää on levittää ensin kimalle, ja sitten vasta pohjustus. Jotta tämä look pääsee kunnolla oikeuksiinsa, tarvitaan kunnon valaistus. Se ei siis sovi joka paikkaan. Muista: kimaltavaa luomiväriä levitetään vain yläluomelle. Se vaikuttaa elegantilta. 

Eyeliner: Eyelinerillä on edelleen klassisen tärkeä rooli, mutta nyt käytetään pelkästään mustaa väriä. Modernissa Smokey Eyes -lookin versiossa eyeliner on trendituote. Nyt ei tarvitse tavoitella täydellisyyttä. Ilme saa olla hieman suttuinen, nokinen, epäsiisti. Sitä kutsutaan nimellä  "smudged eyes". Tällä kertaa eyeliner levitetään silmän alapuolelle. Levitä kajaali tai eyeliner siis alaluomea pitkin kovin vedoin ja levitä sitten ohuella siveltimellä. Vaihtoehtoisesti voit nukkua yön yli meikki silmissä ja korjata sitä aamulla vain hieman vanupuikolla. Epätäydellinen look saa sinut vaikuttamaan välittömältä ja rennolta.  

Mitä pienemmät, kapeammat silmät sinulla on, sitä suttuisammin voit levittää luomivärin. Suuret, pyöreät silmät tulisi meikata kovin viivoin.