Kalliit kasvovoiteet testissä

Kalliit kasvovoiteet testissä

Jos mainoksiin on uskomista, ihoamme vaanivat monet vaarat: ennenaikainen ihon vanheneminen, oksidatiivinen stressi, haitallinen UV-säteily ja vapaat radikaalit. Lähes kaikki on huonoa iholle. 

Näyttää melkein siltä, etteivät normaalit kasvovoiteet enää voi suojata ihoa riittävästi. Supervoiteet tuntuvat olevan ratkaisu pulmaan. Niiden arvokkaiden koostumusten on tarkoitus tarjota ihollemme koko arsenaali vaikuttavia aineita, jotka suojaavat ihoamme ulkoisilta vaikutteilta. 

Ainesosat analyysissä

Mutta ovatko näiden ihmevoiteiden ainesosat todella niin hyviä, kuin mitä mainokset lupaavat? Ökotest testasi muutamia näistä markkinoiden kalliista voiteista. 

Testeistä saatiin seuraavat tulokset: 

-korkea hinta ei aina ole korkean laadun takuu
-usein mainosten avulla luodaan tietty kuva ainutlaatuisuudesta, jotta hinta saadaan korkeuksiin
-kaikki voiteet eivät ole haitattomia 

Tässä yksityiskohtaiset tulokset Ökotestin 22 kalliin kasvovoiteen testauksesta. Mukana oli 12 tavallista ja 10 luonnonkosmeettista voidetta.  

Tavallisista voiteista moni sisälsi useita ongelmallisia ainesosia, kuten PEG-yhdisteitä tai PEG-johdannaisia, halogeeniorgaanisia yhdisteitä, haitallisia UV-suodattimia tai allergisoivia hajusteita. Monet valmistajat käyttävät lisäksi keinotekoisia rasvoja ja öljyjä, jotka ovat halvempia, mutta eivät sovi yhteen ihon luonnollisen tasapainon kanssa.

Testatuista 10 luonnonkosmetiikkatuotteesta yhteensä 6 sai arvosanan "kiitettävä" ja 2 "hyvä". Yksikään näistä kymmenestä luonnollisesta voiteesta ei sisältänyt ongelmallisia tai haitallisia ainesosia, minkä vuoksi kaikki saivat ainesosien osalta parhaan arvosanan. 

Kokonaisarvosanan osalta 6 parasta voidetta eivät myöskään luvanneet mainoksissa mitään liioiteltua.

Erityiset lupaukset voiteiden vaikutuksesta, jota valmistajat eivät kuitenkaan pystyneet täysin todistamaan, olivat syynä pisteiden verottamiseen neljän muun luonnonkosmetiikkavoiteen kohdalla, jotka eivät saaneet parasta arvosanaa. 

Yhteenveto: Yksikään testattu luonnonkosmetiikkavoide ei sisältänyt Ökotestin mukaan haitallisia ainesosia ja kaikki olivat täysin ongelmattomia. Ecco Verden valikoimasta löytyy kolme parhaan arvosanan saanutta voidetta. Löydät ne seuraavista linkeistä: 

CATTIER PARIS Secret Botanique kosteuttava päivävoide

Martina Gebhardt  Rose Cream