Palashampoo, shampoopala, kiinteä shampoo

Palashampoo, shampoopala, kiinteä shampoo

Pieni pala hiuksille tarkoitettua kiinteää saippuaa vastaa noin kahta litraa nestemäistä shampoota. Kyllä kiitos - hiukset sekä ympäristö kiittävät! Valmistaudu ihastumaan.

Shampoopaloja saa eri muotoisina, on donitsia, kakkua ja palasta. Kaikki toimivat kuitenkin samalla tavalla. Kostuta hiukset, kostuta shampoopala, vaahdota palasta hiuksissa ja huuhtele! Kiinteällä shampoolla hiusten pesu ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä, päinvastoin. Luonnollisesti jos on tottunut lotramaan nestemäisellä shampoolla vuosikymmenet ensimmäinen kerta saattaa olla hieman hapuileva. Tältä tieltä ei kuitenkaan ole paluuta. Tämä yhden illan juttu taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä ja shampoopala jäi, toivottavasti loppuelämäkseni! 

Ensi kosketus

Kiinteä shampoopala on kuin saippua. Sellainen juuri mikä on siinä lavuaarin reunalla. Sormituntuma on kuitenkin ehkä hieman vahamainen tai ehkäpä rasvainen. Tämä johtuu shampoiden sisältämistä kasviöljyistä ja -voista. Lisäksi näissä palasissa ainesosina saattaa olla esimerkiksi luomuglyseriiniä ja savea. Shampoopala pystyy helposti vakuuttamaan ympäristöystävällisyydellään. Tuotannossa ei ole käytetty läheskään niin paljoa vettä kuin nestemäisen shampoon valmistuksessa. Tämä palanen ei tarvitse myöskään tilaa. Pakkausjätettä on huomattavasti vähemmän ja yleensä pakkausmateriaalit ovat helposti kierrätettävissä, muun muassa Secrets de Provencen pussi on valmistettu PLA-muovista, se on GMO-vapaata, maissista valmistettua materiaalia, jota voidaan kierrättää ja kompostoida.  Luonnollisesti Ecco Verden valikoimissa olevat shampoopalat on myös valmistettu ilman sulfaatteja, väriaineita, parabeeneja sekä säilöntäaineita. 

Ennen shampoon käyttöä hiukset tulisi kastella huolellisesti. Näin shampookin vaahtoaa ja levittyy hiuksiin paremmin. Myös shampoopala kannattaa kostuttaa hyvin ja ennen levitystä tai oikeastaan hierontaa hiuksiin, vaahdottaa hyvin käsissä lämpimällä vedellä. Jotkut shampoopalat eivät vaahtoa ihan yhtä voimakkaasti kuin nestemäinen shampoo, mutta ne vaahtoavat. Toiset taas tuntuvat vaahtoavan runsaammin kuin muut luonnolliset shampoot. Ainakin FLOWn palashampoo vaahtosi erittäin runsaasti. Pitää myös muistaa, että vaahtoavuudella ei ole mitään tekemistä pesevyyden kanssa. Palasta kannattaa hellävaraisesti hieroa kaikkialle hiuksiin. Mitä pidemmät hiukset, sitä enemmän shampoota tietenkin tarvitaan. Kun tuntuu siltä, että shampoota on jo riittävästi kannattaa hiuksia vielä hieroa erikseen niin, että shampoon vaahto levittyy kaikkialle. Huuhtele hiukset huolellisesti. 

Pesun jälkeen

Palashampoolla pesun jälkeen hiukset tuntuvat yksinkertaisesti erilaiselta. Varsinkin kun hiukset ovat vielä märät ja tämä etenkin ensimmäisten kokeilujen jälkeen. Hiukset oikein natisevat puhtauttaan. Ja ovat ehkä hieman karheatkin. Mutta kun hiukset kuivuvat niistä tulee todella ilmavat ja jotenkin kevyet. Shampoolle kannattaa antaa mahdollisuus. Jos ensimmäinen kerta ei oikein tunnu omalta ja hiukset tuntuvat jäävän yhä jotenkin rasvaiseksi, kannattaa shampoopalan käyttöä kuitenkin jatkaa. Sillä 2-3 pesukerran jälkeen hiukset tuntuvat suorastaan ihanilta. Hiuksia on helppo käsitellä eivätkä ne valu pitkin päätä. 

Luonnollisesti myös palashampoota on saatavilla eri hiustyypeille. Secrets de Provencella on shampoita rasvaisille, hilseileville, kuiville, käsitellyille ja normaaleille hiuksille. Mutta Suomalainen Flow on mennyt vielä askeleen tästä eteenpäin. Sillä näistä shampoopaloista löytyy myös jokaiselle hiussävylle tai yleisimmille hiussävyille oma shampoo. Lisäksi Flowlla on tarjolla turveshampoota, muna & olut shampoota sekä teepuushampoota. Eli aivan kaikki palashampoot eivät sovi kaikille hiustyypeille. 

Säilytys

Palashampoota ei kannata jättää kylpyammeen reunalle lojumaan. Saatavilla on omia säilytsrasioita, koukkuja ja pusseja. Kätevä käyttäjä virkkaa vaikka itse ilmavan säilytyspussin palashamppoolleen. Pääasia on, että käyttökertojen välissä saippuapala pääsee kuivahtamaan ilmavassa paikassa.

Edut

Palashampoo on todella riittoisa. Varsinkin pitkiin hiuksiin tuntuu menevän aina pullokaupalla nestemäistä shampoota, niin ettei meinaa pysyä ostamisen kanssa perässä. Palashampoo on hieman hintavampi, mutta vastaakin sitten todella paria litraa tavallista shampoota. Ja mikä parasta, palashampoo on täydellinen mukaanotettavaksi matkalle! Yksikään turvatarkastuksen työntekijä ei enää vie sinulta lempishampootasi. Palashampoot ovat tietenkin myös täysin luonnollisia ja ympäristöystävällisiä, ja ne pesevät hiukset tehokkaasti ja hellävaraisesti. Sitten vain kokeilemaan! 

Tutustu nyt Ecco Verden palashampoovalikoimaan.