Lisää syksyistä ihonhoitoa - osa 2

tiistaina, 11. lokakuuta 2016

Lisää syksyistä ihonhoitoa - osa 2

Edellisessä blogiartikkelissamme mietimme miksi ihonhoito on niin tärkeää kylminä vuodenaikoina. Tässä artikkelissa kerromme konkreettisia esimerkkejä miten ihosta tulee huolehtia syksyllä. 

Ihonhoitovinkkejä naisille

Kylmiin vuodenaikoihin päivävoiteeksi sopii erinomaisesti tavallinen, kosteuttava kasvovoide. Yövoiteeksi puolestaan kannattaa valita runsas, ihon lipideitä tasapainottava voide. Sheavoita tai ureaa sisältävät voiteet säilyttävät ihon kosteuden ja uudistavat ihoa. Myös kosteuttavia naamioita kannattaa harkita jos iho on kuiva. Kylminä vuodenaikoina ihon puhdistustuotteiksi kannattaa valita erittäin hellävaraisia tuotteita ettei iho kuivu tai vahingoitu entisestään.

Jalat

Kylminä kuukausina etenkin säärien iho kuivuu entisestään. Iho säärissä on melko ohut, minkä vuoksi se ei pysty varastoimaan riittävästi kosteutta. Jaloille kannattaakin valita erittäin runsaita, esimerkiksi sheavoita tai arganöljyä sisältäviä tuotteita. Myös kylpy- ja suihkutuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Lämpimät jalkakylvyt joihin on lisätty hoitavia aineita, kuten öljyjä, saattavat tehdä ihmeitä kuiville kantapäille ja jaloille. Öljyt stimuloivat verenkiertoa ja pehmittävät sarveiskalvoa. Jalat tulisi rasvata huolellisesti jalkakylvyn jälkeen. 

Kädet

Kädet ovat erityisen haavoittuvat ja herkät. Tämä johtuu siitä, että käsien ihossa on niin vähän talirauhasia ja ei juuri ollenkaan rasvaa. Tämän vuoksi kosteus haihtuu käsien iholta äkkiä. On tärkeää pestä käsiä oikeanlaisella pesuaineella. Parhaita pesuaineita ovat sellaiset joiden pH-arvo on lähellä ihon omaa pH-arvoa. Tällaiset pesuaineet eivät tuhoa ihon omaa happovaippaa. Pesun jälkeen kädet on hyvä rasvata kosteusvoiteella ja iltaisin käsille kannattaa levittää erittäin runsasta, kosteuttavaa voidetta. 

Huulet

Huulet ovat hyvin herkkiä kylmälle. Huulia kannattaakin pitää hyvänä runsailla, kosteuttavilla huulivoiteilla. Tällaiset huulivoiteet muodostavat luonnollisen esteen huulille kylmää ja tuulta vastaan. 

Miesten iho

Miesten vartalonhoitoon pätevät samat ohjeet kuin naisten ihonkin, ainoastaan kasvojen ihonhoito eroaa hieman naisten kasvojen ihon hoidosta. Miesten iho on paksumpi kuin naisilla ja näin ollen myös kosteus säilyy miesten iholla paremmin. Miesten tulisikin käyttää miesten kasvoille tarkoitettuja tuotteita. Miesten kasvovoiteet eivät ole niin rasvaisia kuin naisten.