MItkä kosmetiikkatuotteet sopivat raskaana oleville naisille?

torstaina, 30. elokuuta 2018

MItkä kosmetiikkatuotteet sopivat raskaana oleville naisille?

Usein raskaana olevat naiset sädehtivät suorastaan raskaana ollessaan, he myös säteilevät täysin ilman meikkiä... Ei kuitenkaan aivan kaikki... Usein raskauden aikana iho muuttuu hormonien vuoksi. Jotkin ihon sävymuutokset saattavat näkyä voimakkaampina tai ihosta saattaa tulla epäpuhdas, joillekkin saattaa jopa tulla akne. Lisäksi iho suorastaan kiristyy, etenkin vatsan seudulta ja näin ollen mahanahka saa osansa raskausarvista. Ei siis ole ihme, että lukuisat raskaana olevat naiset haluavat hoitaa ihoaan tai peittää epäpuhtauksia. Kun nainen on tyytyväinen itseensä, hän on myös onnellinen ja samalla nämä positiiviset tuntemukset välittyvät myös syntymättömälle vauvalle! Mutta voiko kaikkia kosmetiikkatuotteita käyttää täysin normaalisti raskauden aikana?

Lukuisia pieniä epävarmuustekijöitä

Ei alkoholia, tupakkaa, terveellistä ruokaa - nämä kolme pilaria ovat hyvin tunnettuja. Loppujen lopuksi raskaana olevien naisten on huolehdittava itsestään, näin myös vauva voi hyvin ja kehittyy normaalisti.

Usein raskauden aikana myös kosmetiikasta tulee puhetta. Monet odottavat äidit ihmettelevät voiko päivittäiset tavat vahingoittaa myös lasta. Uskaltaako kynsilakkaa käyttää ja voiko hiuksia värjätä myös raskauden aikana? Saattaako päivävoiteesta imeytyä haitallisia ainesosia ihoon ja sitä kautta myös sikiöön, entäs sitten aurinkorasva? Useat niin sanotusti tavalliset kosmetiikkatuotteet sisältävät ongelmallisia ainesosia, jotka suurina määrinä vahingoitavat varmasti sikiötä, mutta entäs sitten pienet määrät?

Totuus

Totuus on, että nämä huolenaiheet eivät ole täysin perusteettomia. Monet kaupallisesti ja verkossa saatavilla olevat tuotteet sisältävät mahdollisesti haitallisia aineita, jotka voivat itse asiassa vaikuttaa sikiön kehitykseen. Tästä eteenpäin olisikin erittäin tärkeää asettaa entistä tiukempia standardeja myynnissä oleville tuotteille ja tutustua entistä tarkemmin mitä ainesosia tuotteet sisältävät. Tarvittaessa ainesosia tulisi vaihtaa tai antaa tuotevaihtoehtoja, jotka eivät sisällä ongelmallisia ainesosia.

greenwashing

Nykyään käytännöllisesti katsoen jokainen kosmeettinen valmiste, joko voide, shampoo tai meikki, mainostaa tuotetta luonnollisuudella. Monet mainostetut luonnontuotteet kuitenkin sisältävät kemiallisia ainesosia. Tavanomainen kosmetiikka sisältää monia ainesosia, joita testeissä on todettu ongelmallisiksi, sillä ne saattavat mahdollisesti olla karsinogeenisiä. Lain mukaan kuitenkin näitä syöpää aiheuttavia ainesosia saa sisällyttää tiettyjä määriä tavanomaiseen kosmetiikkaan.

Usein myöskään mainosten lupaukset eivät pidä täysin paikkansa. Greenwashingin ongelma onkin, että termejä "luonnollinen" yms. ei ole suojattu - kuka tahansa saa myydä tuotteensa luonnollisena vaikka luonnollisuutta tuotteissa olisi vain pieni ripaus.

Epävarmuuden loppu

On tärkeää osata lukea mainoksia kriittisesti eikä ainoastaan sokeasti luottaa niihin. Ainesosaluettelon lisäksi myös tunnettujen kosmettiikamerkkien sertifikaatit kertovat oikeasti luonnollisesta tuotteesta jota voi huoletta käyttää. Sertifioitu luonnollinen kosmetiikka ei saa sisältää mitään kemikaaleja, joten ne eivät sisällä:

  • kemiallisia säilöntäaineita
  • keinotekoisia väriaineita
  • kemiallisia UV-suodattimia
  • PEG- ja PEG-johdannaisia.
  • parafiineja ja muita maaöljypohjaisia ​​rasvoja

Kun ostat kosmetiikkaa raskauden aikana, etsi aina aitoa, sertifioitua, luomulaatuista ja luonnollista kosmetiikka. Näin voit olla varma, että tuotteet eivät sisällä lapsellesi haitallisia ainesosia.