Mittumaari eli juhannus

Mittumaari eli juhannus

Jo sana juhannus herättää tunteita. Keskikesän juhla, kun aurinko ei laske. Rantakoivikko, sininen taivas, peilityyni järvi, kuikan laulu vastarannalla.... No juhannus voi olla vaikka myös lumiukko Kuopiolaisen omakotitalon pihalla 2000-luvulla. 

Jokainen meistä on varmasti ainakin kerran istunut siinä kuuluisassa juhannusruuhkassa tuskastuneena ja hikisenä... tai värjötellyt siellä mökillä ja miettinyt miksi ei voinut pakata sitä toppatakkia, lapasia ja pipoa mukaan... tai niellyt kyyneleitä peiton alla ja pelännyt sitä korvien juurissa vinkuvaa ininää, uskaltamatta raottaa peittoa, sillä juuri sillä samalla sekunnilla verenhimoinen "suomalaisten ilmavoimien metsäyksikkö" hyökkäisi poskeen kiinni sillä kuuluisalla seitsemän miehen voimalla.... tai tuntenut perhosten lepatusta vatsanpohjassa ja niin järjetöntä rakkauden tunnetta, että se kaikkein skeptisinkin meistä on kirmannut ennen nukkumaan menoa niille seitsemälle niitylle poimimaan ne seitsemän erilaista kukkasta tyynyn alle, rohkeimmat meistä ovat saattaneet kirmata varmuuden vuoksi vielä alasti saunan ympäri ja kierähtää ruispellossa huolimatta uteliaasta ja juorunhaluisesta naapurin rouvasta, joka tarkkailee kärkkäästi tilannetta keittiönverhojen raosta. Suurin osa meistä myös osaa laskea 1+1 jos syntymäpäivä osuu helmi-maaliskuun vaihteeseen, että mitä juhannuksen tienoilla oikein on tapahtunut.

No meillä kaikilla on varmasti omat tapamme viettää juhannusta tai olla viettämättä. Juhannuksia on kuitenkin mukava muistella vielä vuosienkin päästä ja on tuoksuja, jotka myös muistuttavat tuosta juhlasta. Myös sille lumiselle juhannusjuhlalle voi jo muutaman vuoden päästä naurahtaa, sillä aika kultaa muistot! Me täällä Ecco Verdellä päätimme valita teille muutaman tuotteen, joiden avulla juhannuksesta saa entistäkin paremman. Näitä tuotteita voi ottaa mukaan mökille, veneeseen, festareille tai vaikka kaupunkiin. 

Sauna

Juhannukseen nyt vaan kuuluu sauna. Tästä asiasta ei pääse yli eikä ympäri. Voisin lyödä vetoa melko suurestakin summasta, että saunat lämpeävät liki jokaisessa torpassa juhannusaattona ja vielä juhannupäivänäkin. No osa meistä huuhtelee hiuksensa näpsäkästi oluella ja pitäytyy näissä alkukantaisissa juhannustavoissa. Yksi osa meistä kansalaisista kuitenkin haluaa laatua! Onneksi on suomalainen Flow! Flown ihanat shampoopalat ovat todella käteviä ja ne on helppo pakata mukaan lähditpä sitten veneelle, mökille tai Ranskan Rivieralle. Shampoopalat vaahtoutuvat ihanasti ja hiusten puhtaus on jopa narskuvaa! Löytyypä Flown valikoimista myös olutshampoo niille oluenystäville.

Myös koivuntuoksu on yksi oleellinen tekijä juhannuksena. Mökille koivuvihdan saa näppärsti tehtyä, mutta kaupungissa se on hieman hankalampaa. Nyt voimme kyllä antaa kiitoksen tanskalaiselle Urtekramille ja mahtavalle koivutuotesarjalle. Tästä tuotesarjasta löytyy niin peseviä kuin hoitaviakin tuotteita. Saunan jälkeen vartalolle on ihana levittää koivuntuoksuista vartalolotionia, joka tekee ihosta todella säteilevän, kainaloihin voi puolestaan sipaista Urtekramin koivudeoa. Näin epämiellyttävät hajut pysyvät loitolla vaikka jalalla laittaisi koreasti seuraavaan aamuun asti. 

Kevään ja alkukevään stressi ja lika on hyvä pyyhkäistä pois iholta Cose della Naturan selän ja vartalon hierontaliinalla. Usein juhannuksena ei tarvitse saunoa yksin, joten selänpesijääkään ei tarvitse kaukaa etsiä. Tämä liina korvaa loistavasti myös sen koivuvihdan ja laittaa veren suonissa rivakasti kiertämään.

Myös hajuaisteja on ihana helliä saunoessa ja kuten sanottua sitä vihtaa ei ole aina saatavilla. Primaveran saunatuoksut sopivatkin oivasti juhannuksen saunarituaaleihin. Saunasetistä löytyy oikea tuoksu vaativallekkin saunojalle. 

Hyttyset

Juhannuksena, aivan kuten kaikkina muinakin kesäiltoina, olisi ihanaa istua ulkona ja ihailla kaunista kesäyötä... Monet meistä joutuvat kuitenkin verhoutumaan mehiläistarhaajan asusteisiin, tästä pitää Suomen luonto huolta. Ei taida olla yhtään niemeä tai notkelmaa tässä maassa jossa ei hyttysten ininä säestäisi jokaista keskustelua tai hiljaista hetkeä, paitsi jos sataa lunta. Pitkähihaiset vaatteet luonnollisesti antavat hieman suojaa ja kaupan suihkeillakin voi yrittää suojautua. On myös olemassa luonnolliset vaihtoehdot, jotka pääasiassa sisältävät eteerisiä öljyjä. Nämä Ecco Verden valikoimiin kuuluvat karkotteet ovat hyviä hipiällesi myös ympäristölle. Yksi vaihtoehto päästä eroon näistä ikävistä inisijöistä on toivoa lumista juhannusta... Pidä kuitenkin mielessä se, että toiveesi saattaa toteutua. 

Ethän unohda hyödyntää kesäaleamme tilatessasi näitä juhannustuotteita vaikka sitten mökille mukaan otettavaksi. Ihanaa juhannusta kaikille sinne maalle, merelle ja kaupunkeihin. Pitäkää toisistanne huolta. 

P.S. Niistä perhosista vielä... joillakin meistä saattaa käydä juhannuksena flaksi ja peiton alla on muunkinlaista sutinaa kuin hyttysjahti.. näihin muihin hommiin saa lisävauhtia Greenaturalin liukuvoiteella, se on muuten yhteensopiva lateksin kanssa ja tietysti luonnollinen!