Puhdistusshampoon tärkeys

Puhdistusshampoon tärkeys

Tässä tekstissä Agronauti Cosmeticsin asiantuntijat kertovat meille mielenkiintoisesta aiheesta: hiustemme terveydestä. Voit itse pitää huolta hiuksistasi yksinkertaisella keinolla, jolla on perusteellinen vaikutus ja joka on terveellinen ja 100 % luonnollinen. 

Lähtökohdat: Hiuksiin, kuten ihoonkin, vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset tekijät. Mitä syömme, mitä lääkkeitä otamme, ilmastotekijät, ilmankosteus ja lämpötila, ilman laatu (savusumu on erittäin paha), hoito- ja muotoilutuotteet, joita käytämme (geelit, shampoot, vahat, öljyt jne.) Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. 

Kaikki nämä tekijät "myrkyttävät" hiuksia ja rasittavat päänahkaa, joten on suositeltavaa suorittaa kerran viikossa puhdistava hiustenkäsittely.

Kaikki markkinoilla olevat shampoot voidaan jakaa kolmeen yläkategoriaan. 

 • Shampoot päivittäiseen käyttöön: Nämä ovat tuotteita, joita on hyvin helppo käyttää ja huuhdella, ja joita voi ongelmitta käyttää päivittäin ilman että hiusten suojaava rasvakerros vaurioituisi liikaa. Jos et tarvitse mitään erityisiä, hiuksiaparantavia ominaisuuksia, nämä shmpoot sopivat sinulle täydellisesti. 

 • Puhdistusshampoo: Nämä shampoot puhdistavat paljon tehokkaammin ja syvävaikutteisemmin kuin päivittäin käytettävät shampoot, jotka eivät poista aivan kaikkia aineita hiuksista. Usein kuitenkin tämä voimakas puhdistusvaikutus poistaa hiuksista liikaa rasvaa. Myös päänahasta poistuu osa luonnollista talia, joka oikeastaan suojaa ulkoisilta haittavaikutuksilta. Siksi näiden shampoiden ainesosat pitää tutkia erityisen tarkaan. 

 • Parantava shampoo: Nämä shampoot sisältävät tarkoituksenmukaisesti ainesosia, jotka auttavat tiettyyn ongelmaan (hilse, atooppinen iho, hiustenlähtö jne.). 

Mutta voinko tehdä päivittäisestä shampoosta puhdistusshampoon? 

Kyllä, se onnistuu. Agronauti Cosmeticsin asiantuntijat ovat kehittäneet ratkaisun, jota esitellään kirjassa #beautyhackings. Siinä selitetään, kuinka tuote voidaan muuttaa toiseksi. 

Otimme Agronautin SYD-shampoon, joka kuuluu ensimmäiseen, päivittäin käytettävien tuotteiden kategoriaan, ja teimme siitä puhdistusshampoon. 
 

Tarvitset siihen seuraavat tarvikkeet:

 • SYD-shampoo
 • punaista marokkolaista savea
 • vettä
 • luomulaatuista Aloe-vera-geeliä (jos haluat)
 • kulho (ei metallista)
 • lusikan (ei metallista)

Valmistusaika: 15 min.

Miksi tässä käytetään savea?

Useimpien ensimmäisen kategorian shampoiden pH-arvo on 5-6 ja ne ovat näin ihanteellisia iholle ja hiuksille. Savella taas on korkeampi pH-arvo ja se voi tehdä hiuksista väsähtäneen näköiset. Tämä vaikutus kuitenkin häviää huuhdeltaessa. Savella on sellainen vaikutus, että se puhdistaa hiukset kaikista haitallisista aineista haittaamatta suojaavaa talikerrosta. Lisäksi se auttaa kuivaan päänahkaan, parantaa hiusten kiiltävyyttä ja imee itseensä sitkeitä epäpuhtauksia, joita mieto shampoo ei poista. 

Miksi punainen, marokkolainen savi on sopivin tähän?

Tämän saven vaikutus näkyy jo nimestä: marokkolaista, punaista savea kutsutaan myös nimellä "rhassoul". Se tulee arabian kielen sanasta "rhassala", joka tarkoittaa pesua.

Muinoin tämä savi oli varattu vain Egyptin kuninkaalliselle perheelle ihon ja hiusten puhdistukseen ja hoitoon. Se on yksi maailman harvinaisimmista ja puhtaimmista savilajeista. Sen kyky imeä itseensä epäpuhtauksia on ainutlaatuinen. Lisäksi se myös mineralisoi ihon ja hiukset monien ainesosiensa ansiosta. 

Käyttö

 1. Ota sellainen määrä shampoota,mitä normaalisti käytät ja laita se kulhoon. Lisää siihen lusikallinen punaista savea ja sekoita hyvin. 

 2. Lisää sekoitukseen vettä ja halutessasi luomu- Aloe veraa. Näin sekoitus on helpompi levittää hiuksiin kuin jos käytät pelkkää savijauhetta. 

 3. Sekoita vielä kaikki kunnolla ja levitä hiuksiin. Hiero hellävaraisesti. 

 4. Huuhtele hiukset huolella, kunnes hiuksissa ei enää ole shampoon rippeitä. 

SYD on mieto shampoo, joka uudistaa rasittuneita hiuksia, ja se vaikuttaa erityisesti raskasmetalleihin, savusumuun ja kalkkipitoisiin suoloihin, ja puhdistaa hiukset kaikista päivän mittaan kerääntyneistä aineista. Se sopii myös mainiosti hiustenpesuun kloori- tai merivedessä uimisen jälkeen. 
Marokkolainen punainen savi gon yksi maailman puhtaimmista ja harvinaisimmista savilajeista. Se näyttää hienolta jauheelta, ja se sopii täydellisesti puhdistus- ja kosteusnaamioiden valmistamiseen kasvoille ja hiuksille. Se imee itseensä ja poistaa epäpuhtauksia myös rasvaiselta iholta.