Syksyistä ihonhoitoa

maanantaina, 19. syyskuuta 2016

Syksyistä ihonhoitoa

Kylmenevät syysilmat muuttavat myös ihonhoitotuotteiden vaatimuksia. Eihän kukaan halua kuivaa, halkeilevaa ihoa? 

Syksy ja syksyiset ilmat ovat oikeastaan positiivinen asia ihollemme, sillä UV-säteily on huomattavasti vähäisempää kuin kesällä. Ihoa ei tarvitse suojata enää niin voimakkaasti eikä ihokaan ikäänny samalla vauhdilla kuin aurinkoisina kesäpäivinä. Mutta... valitettavasti kylmät ilmat tuovat mukanaan myös kuivan ja lämmitetyn huoneilman, joka kuivattaa ja ärsyttää ihoa.  

Kylmä ilma aiheuttaa iholle myös:

  • Kylmä ilma kaventaa verisuonia, verenkierrosta tulee hitaampaa ja samalla ravintoaineiden kulku hidastuu. 
  • Talirauhasten tuotanto hidastuu kylmässä ilmassa näin ollen myös iho kuivuu nopeammin.  
  • Lisäksi alle 8 asteessa iho ei pysty levittämään omaa rasvakerrosta ohueksi kalvoksi suojaamaan ihoa.

Iholle tulisi antaa runsaasti hoitoa, muussa tapauksessa lopputuloksena saattaa olla kuiva, kutiseva ja halkeileva iho. Ihonhoito tulisi aloittaa luonnollisesti hyvissä ajoin. Muistathan kuitenkin, että ihon tulee antaa tottua uusiin ihonhoitotuotteisiin.

Näin saat silkkisen pehmeän ihon myös kylminä vuodenaikoina: 

Riittävä nesteen saanti

Muistathan aina juoda riittävästi. Iho tarvitsee myös nestettä. Päivittäin olisi hyvä juoda noin 2 litraa nestettä. Vesi on luonnollisesti paras mahdollinen janon sammuttaja. Ja muistathan kosteuttaa ihoa myös laadukkaalla kosteusvoiteella päivittäin.

Aurinkoisen kesän jälkeen iho muuttuu syksyllä helposti kuivaksi, kutisevaksi ja hieman harmaaksi. Syksyllä kosteusvoiteeksi koko vartalolle kannattaa valita hieman runsaampi ja tehokkaampi voide kuin kesäisin, Kesällä sisä- ja ulkolämpötilan vaihtelut eivät ole niin suuret kuin kylminä vuodenaikoina, näin ollen ihon kosteustasapaino pysyy tasaisempana. Syksyisin puolestaan kuiva ja lämmin huoneilma kuivattaa ihoa. Kosteusvoidetta tulisi levittää iholle päivittäin ja jos iho on todella kuiva ei kahdesta kerrastakaan ole haittaa.

Kosteusvoide kannattaa levittää iholle heti suihkun jälkeen. Näin voide sitoo paremmin kosteutta. Ethän unohda levittää voidetta kyynärpäihin ja polviin sekä etu- ja takareisiin. Jos jalkasi ovat todella kuivat levitä niihin pakusa perusvoidetta iltaisin ja laita puuvillasukat suojaamaan jalkoja yön ajaksi. 

Ihon puhdistus

Kylmällä ilmalla iho kannattaa mieluummin puhdistaa suihkussa kuin kylvyssä, sillä suihku ei poista niin paljon ihon omaa rasvakerrosta. Suihkuta itsesi haalealla vedellä ja käytä kosteuttavia suihkuvoiteita. Joskus on kuitenkin ihana myös lämmitellä kylpyammeessa, lisää kylpyveteen kosteuttavia kylpylisiä. Muistathan, että iho kannattaa myös kuoria kerran viikossa. 

Aurinkosuoja

Vaikka aurinko ei olekaan niin voimakas syksylllä ja talvella ei se muutu kuitenkaan vaarattomaksi. Iho kannattaa suojata myös vähintään SK 10 aurinkovoiteella kylminä vuodenaikoina.

Ihotyyppi

Tunnethan oman ihotyyppisi? Muistathan valita tuotteet oman ihotyyppisi mukaan, näin tuotteiden luvatut ominaisuudet palvelevat juuri sinun tarpeitasi. Hanki itsellesi vähintään kunnon vartalovoide sekä jalka- ja käsivoide ja saman tuotesarjan kasvojenhoitotuotteita. Ethän unohda silmänympärysvoidetta!