Glyseroli

Glyseroli on osa ihon omaa kosteudensäilyttämisjärjestelmää, ja ihon omana aineena erittäin hyvin siedetty. Teollisuudessa sitä syntyy esim. kemian sivutuotteena kasviperäisten tai eläinperäisten rasvojen hajottamisessa glyseroliksi ja rasvahapoiksi, mutta sitä voidaan eristää myös propyleenista, joka on biodieselin valmistuksen sivutuote.
Kosmetiikassa glyseroli on vahvasti kosteutta sitova aine, ja se suojaa ja uudistaa ihon omia suojatoimintoja. Näin se parantaa tehokkaasti ihon elastisuutta. Tensidituotteiden lisänä (esim. joissakin puhdistusaineissa) glyserolilla on lisäksi lievittävä vaikutus, ja se vähentää ihon ärsytystä ja vahingoittumista. Glyseroli on siksi ihanteellinen ainesosa kuivan ihon ja kuivien hiusten hoitotuotteisiin, sillä se säilyttää kosteuden ja lievittää ärsytystä.

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Glyseroli.