Hellävaraista ihonhoitoa perheen pienimmille

Vauvan iho on hyvin herkkä, ja siksi se tarvitsee erityistä hoitoa. On tärkeää, että ihonhoitoon käytetyt tuotteet sisältävät niin vähän eri ainesosia kuin mahdollista.

Vauvojen ihonpuhdistus

Yksi asia aivan aluksi: vauvojen ihonpuhdistukseen sopii parhaiten lämmin vesi. Iho on erittäin herkkä heti syntymän jälkeen ja sen täytyy ensin kehittyä. Vauvojen kylpyveteen ei tarvitse aluksi lisätä mitään kylpylisiä, sillä ne vain kuivattavat herkkää ihoa. Myöhemmin jos vauvan iho on todella kuiva voit lisätä muutaman tipan kylpyöljyä kylpyveteen. Parhaiten herkälle vauvan iholle sopii täysin hajuttomat tuotteet. 

Myöhemmin, kun vauvan iho on jo vastustuskykyinen ympäristön vaikutuksille voidaan kylpyveteen lisätä myös vauvoille tarkoitettuja ihonpuhdistusaineita. Myös hiuksille löytyy omia shampoita. 

Vaippaihottuma - tulehtunut iho

Useimmiten vauvoilla esiintyy ihoärsytystä vaippa-alueella. Tämä alue ei yksinkertaisesti saa riittävästi ilmaa, tällöin alueella esiintyy punoitusta ja pahemmassa tapauksessa myös ihottumaa. Ärsytystä voidaan ehkäistä vaihtamalla vaippa usein ja pesemällä alue huolellisesti vedellä. Jos vaippa-alueella esiintyy usein ärsytystä tulisi vauvoille antaa ilmakylpyjä. Aluetta voidaan myös rasvata esimerkiksi vauvoille tarkoitetuilla kehäkukkaa ja kamomillaa sisältävillä voiteilla. Voiteet myös ehkäisevät tulevia ihoärystyksiä. Myös sinkkiä sisältävät voiteet sopivat vaippaihottuman hoitoon. Sinkkivoiteet muodostavat suojaavan kalvon iholle, joka suojaa ihoa kosteudelta.

Suojaa auringolta

Vauvojen iho tulee suojata auringolta erityisen huolellisesti. Muistathan, että iholla on erityisen hyvä muisti ja se ei unohda. Mitä pienempi vauva on kyseessä sitä haitallisempia vaikutuksia auringonpolttamilla on. Ihosyövän riski kasvaa dramaattisesti. 

Vauvojen iho kannattaa suojata niille tarkoitetuilla voiteilla, joiden suojakerroin on riittävän suuri. Lasten iho on parasta suojata riittävällä vaatetuksella ja varjoisilla paikoilla sekä iholle sopivalla suojavoiteella. 

Tärkeää: Jos olet epävarma, kysy neuvoa neuvolasta tai lääkäriltä. Varovaisuuteen on aina syytä. 

Löydät Ecco Verdeltä juuri sinulle sopivia lasten ja vauvojen ihonhoitotuotteita täältä