Color-Correcting – ihon virheiden korjailu meikillä

Color-Correcting – ihon virheiden korjailu meikillä

Kenelläkään ei ole täysin virheetöntä tai täydellistä ihoa. Kaikilla esiintyy pieniä epäpuhtauksia, finnejä, tummia silmänalusia jne. Eikö olisikin ihanaa, jos nämä pienet virheet saisi yksinkertaisesti katoamaan?

Ja se todella onnistuu, nimittäin Color-Correcting-nimisellä menetelmällä. Kyseessä on meikkaustekniikka, joka perustuu värioppiin. Idea on yksinkertainen: vastavärit, eli väriympyrän vastakkaisilla puolilla olevat värit, neutralisoivat toisensa kun ne yhdistetään. Punainen neutralisoi vihreän, keltainen sinisen jne.

Iholla esiintyvä väri siis peitetään Color-Correctingissa vastavärillään. Näin voit mainiosti neutralisoida punoitusta, väsynyttä ihonväriä, tummia silmänalusia ja monia muita virheitä.

Menettely

Color-Correcting tehdään aina päivävoiteen levityksen jälkeen. Tärkeintä siinä on, että kaikki värit häivytetään täydellisesti keskenään. Värikkäät sävyt on tarkoitus sulauttaa ihoon. Niitä ei saisi nähdä yksittäisinä väreinä. Siksi kovia rajoja tulee välttää. Se tarkoittaa myös, että voidemaiset koostumukset levitetään ensin siveltimellä tai levittimellä, ja tuputellaan sitten ihoon pienellä sienellä. Lyhyen vaikutusajan jälkeen voit jatkaa meikkaamista normaaliin tapaan pohjustuksella jne.

Neljä perussävyä

Color-Correctingissä käytetään neljää väriä: vihreää, keltaista, lilaa ja persikkaa. Nämä neljä muodostavat perussävyt ja enempää ei tarvita. Nämä neljä vaikuttavat eri tavoin:

Vihreä

on punaisen vastaväri, ja siksi vihreään taittava concealer on paras punoitukseen, pieniin finneihin, punaisiin hiussuoniin jne. Suurialaiseen punoitukseen on parempi käyttää vihreää primeria kuin peitetuotetta.

Keltainen

neutralisoit sinistä ja violettia. Se peittää tummat silmänaluset ja kohentaa elottoman oloisen ihon ulkonäköä. Tärkeää on käyttää vastaväriä todella kohdennetusti vain tummiin kohtiin. Jos ihon pohjasävy on yleisesti pikemminkin sinertävä, on suositeltavaa käyttää keltaiseen taittavaa pohjustusta. Erittäin vaalealle iholle sopii vaaleankeltainen sävy, ja tummemmalle iholle enemmän oranssiin taittava sävy.

Lila

auttaa sekä pigmenttiläiskiin että tummiin silmänalusiin. Tämä väri sopii ihanteellisesti antamaan väsähtäneelle, hieman kellertävälle iholle eläväistä säteilyä. Jos olet stressaantunut tai terveytesi ei ole juuri paras mahdollinen, saa lila väri meikin alla ihmeitä aikaan.

Persikka

vaikuttaa vaaleanpunaisen tavoin kuin virkistyskuuri väsyneelle iholle. Nämä värit saavat silmänympäryksen vaalean ihon säteilemään. Näillä väreillä voit myös peittää pigmenttiläiskiä tai sinertäviä tai vihertäviä kohtia.

Eri tuotteina

Näitä värejä on tietysti saatavissa eri tuotteina ja eri muodoissa, kuten:

  • värikynät
  • väripaletit
  • kivipuuterit (jotka myös usein yhdistävät useita vastavärejä)
  • voidemaiset tuotteet

Mitä tuotetta sitten käytätkään, tärkeää on, että väriä levitetään kohdennetusti ongelmakohtaan, jotta ne vaikuttavat neutralisoivasti. Esimerkiksi voidemaiset tuotteet peittävät voimakkaasti. Ne sopivat mainiosti korjaamaan virheitä suoraan pieneen ongelmakohtaan. Isoalaiset korjaukset on parasta tehdä yhdistelmätuotteen avulla.