Hiustenpesu - sujuu ilman shampootakin

Ennen hiuksia pestiin harvemmin

Vielä muutama vuosikymmen sitten ihmiset pesivät hiuksensa suunnilleen kahden viikon välein. Nykyään taas pesemme hiuksia usein päivittäin, mutta se ei aina ole hyväksi. Usein toistuva pesu voi ärsyttää ja rasvoittaa päänahkaa, aiheuttaa hilsettä, katkeilevia hiuksia tai jopa hiustenlähtöä. Hiuksemme tulevat oikein riippuvaisiksi hoitoaineista, naamiosta ja öljyistä.

Emme halua sinun nyt heittävän kaikkia hiustenhoitotuotteita kylpyhuoneesta roskiin. Silti on olemassa monia vaihtoehtoja, joita voi kokeilla. Jokainen on käyttänyt klassista shampoota, mutta miten on kiinteän palashampoon, pesusaven tai kotikonstien kanssa?

Ruokasooda ja omenaetikka

Aloitamme vanhasta kotiniksistä. Ainesosat löytyvät useimmista kotitalouksista. Hiustenhoitoa keittiöstä toisin sanoen. Päänahka ja hiukset pestään yksinkertaisesti ruokasoodalla ja huuhdellaan sitten laimennetulla omenaetikalla. Tässä on etuna, että hiukset pestään ilman ylimääräisiä aineita, kuten silikoneja, parafiineja ja keinotekoisia väriaineita tai hajusteita. Lisäksi tämä on äärimmäisen edullinen keino. Sooda on hyvin ihoystävällinen, minkä vuoksi sitä voidaan käyttää myös päänahkaan ja hiuksiin, jotka ovat herkkiä.

Käyttö on helppoa: otetaan reilu ruokalusikallinen soodaa, joka liuotetaan puoleen litraan haaleaa vettä. Omenaetikka laimennetaan myös samassa suhteessa haaleaan veteen. Soodaliuos kaadetaan sitten päänahkaan, annettaan vaikuttaa hetken ja sitten liuos huuhdotaan pois etikkavedellä. Lopuksi hiukset huuhdellaan vedellä.

Tämä kotikeino tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Kestää kuitenkin jonkin aikaa, ennen kuin päänahka tottuu tähän. Vasta 4-6 viikon jälkeen voidaan odottaa ihanteellisia tuloksia. Siihen asti päänahka saattaa hilseillä tai hiukset voivat rasvoittua nopeammin. Myös värjättyjen hiusten kanssa tulee olla varovainen. Sooda imee värin hiuksista.

TEA Naturan Ghassoul-pesusavi

Tämä täysin luonnollinen savi saadaan Marokosta, jossa sitä on käytetty vuosisatojen ajan vartalonhoitoon. Kyse on ekologisesta puhdistusaineesta iholle ja hiuksille. Hiustenpesua varten savijauhe sekoitetaan veden kanssa tahnaksi. Aine poistaa rasvan hiuksista ja päänahasta ja hiuksista tulee silkkisest, kiiltävät ja pehmeän kimmoisat.

FLOWn hiustenpesusaippua

Tämä kiinteä palashampoo ei sisällä mineraaliöljyjä tai synteettisiä säilöntä- ja väriaineita tai hajusteita. Pahvipakkaus ei sisällä muovia ja on hyvin ympäristöystävällinen. Kestää muutaman pesukerran, että hiukset tottuvat saippuaan, mutta sitten hiukset kiiltävät kauniina, ja ne ovat tuuheammat ja vahvemmat. Shampoopalaa käytetään kuten saippuaa. Se kostutetaan ja sitä hierotaan märkiin hiuksiin, hiukset huuhdellaan ja käsittely toistetaan vielä kerran.