Kuorinta on tärkeämpää kuin luuletkaan

Vaikka kaikki tietävät kuinka tärkeää ihonhoito on ja kuinka tärkeää kuolleiden ihosolujen poistaminen on, on olemassa kuitenkin paljon väärää tietoa kuorinnasta ja sen tärkeydestä. 

Kerromme tässä artikkelissa kuinka tärkeää kuorinta on ja miksi sen tulisi olla rutiinitoimenpide ihonhoidossa. 

Aloitetaan aivan perusasioista, jotka monet meistä varmasti jo tietävät: 
Mitä ovat kuolleet ihosolut? Kuolleet ihosolut muodostavat iholle ohuen orgaanisen kalvon, joka ympäröi ihoa ja estää ihoa hengittämästä ja uudistumasta. Iho koostuu kolmesta tärkeästä kerroksesta, verinahasta, orvaskedestä ja marraskedestä.  

Solujen uudistautumisprosessi alkaa sisältä päin. Kuolleet ihosolut työntyvät verinahasta ulompia ihokerroksia kohden ja lopulta ihon pinnalle. Näin tehdään tilaa uusille ihosoluille. Ihon uloin kerros, sarveiskerros koostuu kahdesta osasta. Uloin kerros koostuu kuolleista ihosoluista ilman solun tumaa, se on hyvin tasainen kerros, jossa ei ole tuntoa ja siinä ei ole juuri lainkaan vettä. Kuolleet ihosolut poistuvat tämän uloimman kerroksen kautta luonnollisesti.

Jos kerran ihosolut poistuvat luonnollisesti, miksi ihoa tulisi sitten kuoria ja hoitaa säännöllisesti?

On olemassa useita eri syitä, jotka liittyvät pääasiassa ympäristöön jossa elämme ja elintapoihimme. Savusumu, ympäristön vaikutukset, käyttämämme ihonhoitotuotteet, terveelliset elämäntavat ja hormonaaliset vaikutukset vaikuttavat kaikki ihoomme. Myös käyttämämme kosteusvoiteet vaikuttavat ihosolujen uusiutumiseen, Ironista kyllä, kosteus hidastaa solujen luonnollista uusiutumista sarveiserroksessa. 

Kaikki nämä tekijät kertovat meille, että säännöllinen ihon kuorinta on paras tapaa tehdä tilaa uusille ihosoluille. Lisäksi kuorinta parantaa ihon verenkiertoa, joka taas vaikuttaa positiivisesti kollageenin tuotantoon, ja tämähän on paras tapa torjua ryppyjä. Naiset myös kamppailevat sisäänpäin kasvaneiden ihokarvojen kanssa. Kuorimalla ihoa säännöllisesti pystyt myös ehkäisemään tätä ongelmaa. Kuorinta tekee ihosta pehmeän ja näin myös ihokarvat pääsevät kasvamaan normaalisti. 

Toinen aihe on hilseilevä iho. Hilseilevä iho on epämiellyttävän näköinen, ja se tuntuu epämukavalta. Hilseilevä iho johtuu kuolleiden ihosolujen sekoittumisesta taliin ja kehon omaan keratiiniin sekä ihoon varastoituneisiin eksogeenisiin ainesosiin. Hilse muodostaa iholle eräänlaisen haarniskan, jota on vaikeaa läpäistä. Näin paraskaan kosteusvoide ei pääse imeytymään kunnolla. Lisäksi hilseilevä iho on erinomainen kasvialusta bakteereille ja sieni-infektioille.  

Kesän lähestyessä alkavat myös unelmat kauniista, tasaisesta rusketuksesta heräilllä. Todellisuus on kuitenkin usein toista kuin naistenlehtien kuvissa. Ihoa koristavat epäsäännölliset täplät ja tahrat - epäsuora seuraus edellä mainitusta "solujen uusiutumismekanismista". Luonnollinen solujen uusiutumismekanismi tapahtuu epäsäännöllisesti ja kuolleet ihosolut eivät poistu ihon pinnalta tasaisesti. Säännöllisellä kuorinnalla voit myös torjua tätä ongelmaa. 

Terve iho on myös kaunis iho! Terveenä iho voi hoitaa luonnollisia toimintojaan, joita varten se on myös tarkoitettu: antaa suojaa ulkoisilta vaikutuksilta, erityisesti auringolta ja eri infektioilta. 

Ihoa ei tarvitse todellakaan kuoria päivittäin. Päivittäinen kuorinta kuivattaisi ihoa liikaa. Kuorinta tulisi tehdä noin 1-3 kertaa viikossa, näin ihon rasvatasapaino ei häiriinny. Parhaiten ihon kuorintaan sopivat luonnolliset ihonhoitotuotteet ja valmisteet.  

Säännöllinen ihon kuorinta yksinkertaisesti parantaa välittömästi ihoa, saat tasaisemman, luonnollisesti säteilevän ja terveen ihon.  

Olemme koonneet oman setin kasvoille ja vartalolle, jotka tekevät kuorinnasta ihanan hemmotteluhetken: Domus Olea Toscanan Anti-aging kuorintanaamio kasvoille ja vartalolle ja Cose della Naturan luonnollinen pesusieni. Naamio sisältää pieniä aprikoosinsiemenen rakeita. Naamio kosteuttaa ihoa ja hoitaa sitä antioksidatiivisesti, ja se sopii erityisesti ikääntyvälle iholle. Pesusieni sopii kokonsa puolesta täydellisesti kasvoille, mutta molempia tuotteita voidaan käyttää erinomaisesti myös koko vartalon hoitoon. 
Kasvoille suosittelemme Cose della Naturan valkaistua silkkisientä. Se on pehmeä ja hypoallergeeninen, lisäksi se poistaa kuolleet ihosolut täydellisesti ja tekee ihosta pehmeän ja säteilevän. Cose della Naturan Honeycomb-luonnonsieni sopii erinomaisesti koko vartalolle. Näillä vartalonkuorintaseteillä saat ihostasi puhtaan, terveen ja säteilevän. 

Muistathan hemmotella ihoasi kosteusvoiteella kuorinnan jälkeen!