Oletko ostanut vääränlaisen tuotteen? Ei hätää.

Ostitko vääränvärisen pohjustuksen? Vai onko kasvovoiteesi liian rasvainen? Kerromme tässä 10 vinkkiä, miten voit kierrättää kosmetiikkatuotteet, joita et enää käytä. 

Joskus kosmetiikkaa tulee ostettua hetken mielijohteesta, mutta tuote jää hyllylle tai laatikkoon, tai sitä käytetään erittäin harvoin. Ennen kuin heität vikaostoksen pois, voit kokeilla käyttää sitä toisella tavalla. Säästät rahaa ja luontoa! 

Tässä ovat vinkkimme:

 1. Pohjustus on liian vaalea tai liian tumma
  Joskus pohjustus tai meikkivoide on väärän värinen. Ehkä väärään ostopäärökseen vaikutti kaupan liian kirkas valo tai kova kiire. Tai ehkä teit ostoksia internetin kautta ja väriä oli vaikea arvioida. Mitä voit siis tehdä? Levitä vaaleampaa pohjustusta kasvojen keskiosaan, ja tummempaa poskiluiden alle, ohimoille ja leuan alle. Jos häivytät rajat hyvin, saat luonnolliset korostukset ilman teräviä värikontrasteja. 

 2. Huulipuna ja poskipuna
  Oletko koskaan ajatellut käyttää huulipunaa poskipunana ja päinvastoin? Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se toimii! Kokeile levittää sormenpäillä huulipunaa tasaisesti poskille. Näin saat luonnollisen sävyn. Poskipunaa taas voidaan käyttää antamaan kevyttä väriä huulille. Tuputa poskipunaa sormenpäähän ja huulille. Jos haluat voimakkaamman efektin, lisää päälle huulirasvaa. 

 3. Luomiväri
  Luomivärit sopivat moneen käyttötarkoitukseen, varsinkin jos ne on tehty luonnollisista mineraaleista ja jos niihin sekoittaa oikeita ainesosia. Sekoita luomiväriä kirkkaaseen kynsilakkaan, niin saat värillisen lakan. Jos taas lisäät luomiväriin tilkan kosteusvoidetta, saat ihanan voidemaisen luomivärin, tai kaakovoihin yhdistettynä voit lisätä värisävyjä huulipunaasi. 

 4. Kasvovoide
  Omistatko ravitsevan kasvovoiteen, jota et enää käytä, koska ihosi tulee siitä liian rasvaiseksi? Älä heitä sitä pois. Voit käyttää sitä hyvin karheisiin kohtiin iholla, kuten polviin, kyynärpäihin, kantapäihin ja myös halkeileviin käsiin. 

 5. Eyeliner ja ripsiväri 
  Nämäkin tuotteet voidaan vaihtaa keskenään. Ota hieman ripsiväriä ohueen siveltimeen ja rajaa sillä silmät, tai ota eyelineria siveltimeen ja harjaa sitä ripsiin. 

 6. Vartaloöljy
  Onko kaapissasi vartaloöljy, jota et enää käytä? Sekoita siihen suolaa tai sokeria ja käytä sitä kuorintana. Näin voit kerran viikossa poistaa hellävaraisesti kuolleet ihosolut. 

 7. Poskipuna ja mineraalisavi
  Poskipuna ja mineraalisavi voidaan yhdistää tiiviiksi, peittäväksi luomiväriksi. Jos sinulla on tummat silmät, oranssit ja punertavat sävyt antavat lämmittävän vaikutelman. Sitä paitsi sama väri poskipunassa ja luomivärissä näyttää hienostuneen kauniilta. 

 8. Pyyhkeet
  Jos sinulta löytyy kasvopyyhkeitä, jotka ovat kuivuneet, käytä niitä pölyn pyyhkimiseen tai nenäliinoina. 

 9. Puhdistusmaito
  Voit puhdistaa ja hoitaa sillä nahkakenkäsi ja laukkusi samalla kertaa. Näin saat käytettyä puhdistusmaitosi, ja nahkapinnat hoidettua. 

 10. Shampoo ja hoitoaine
  Shampoolla voidaan pestä käsinpestävää pyykkiä (etenkin villapaitoja). Hoitoainetta voidaan käyttää lopuksi pehmentävänä huuhteluaineena.