Varhainhankintakampanja kansainvälisenä naistenpäivänä 2021

Varhainhankintakampanja kansainvälisenä naistenpäivänä 2021

Kansainvälinen naistenpäivä - naisten turvakotien varainhankintakampanja

Ikävä kyllä, vielä nykyäänkin naisiin kohdistuva väkivälta on läsnä kaikkialla. Emme halua sulkea silmiämme vaan haluamme myös auttaa. Siksi lahjoitamme yhden euron jokaisesta 8. maaliskuuta 2021 tehdystä tilauksesta Itävallan naisten autonomisten turvakotien yhdistykselle (Verein Autonome Österreichische Frauenhäuser). Yhdistys antaa väkivaltaa kohdanneille naisille nopeasti apua ja tukea.

Joka kolmas nainen altistuu fyysiselle ja / tai seksuaaliselle väkivallalle

Tilastot ovat valitettavasti järkyttäviä: väkivaltaa kohdistuu edelleen yli 30%:iin naisista maailmanlaajuisesti. Eli jos olet kahvilla kahden ystäväsi kanssa, tilastollisesti yksi teistä on väkivallan uhri. Vielä traagisempaa on, että lähes 70% naispuolisista murhan uhreista on joutunut miespuolisen (entisen) kumppanin tappamaksi. Tämä tarkoittaa, että perheväkivalta on naisten (16-44 vuotiaiden) kuoleman tai terveydellisen vahingon pääasiallinen syy. Se on tilastoissa jopa ennen syöpää ja liikenneonnettomuuksia.

Väkivallan määritelmä ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Mikä voidaan luokitella väkivallaksi? Mistä tiedät, että kumppanisi käyttää väkivaltaa jos esimerkiksi riitelette? Lain mukaan väkivaltarikosten lista on pitkä:

  • (vakava) pahoinpitely
  • kidutus tai laiminlyönti
  • vapauden riisto
  • pakottaminen
  • vaarallinen uhkaaminen
  • jatkuva vaino / vainoaminen
  • väkivallan jatkuva käyttö
  • raiskaus, jne.

Yli puolet naisista kokee jonkinlaista seksuaalista häirintää elinaikanaan. Pääosassa ei kuitenkaan ole seksuaalinen väkivalta, sillä useissa perheissä esiintyy myös psykologista väkivaltaa. Siksi ei ole yllättävää, että saksalainen tutkimus osoitti, että 42% haastatelluista naisista oli kokenut psykologista väkivaltaa, kuten pelottelua, aggressiivista huutamista, panettelua, uhkailua ja nöyryytystä aina psykologiseen uhkailuun saakka.

Vainoaminen vaikuttaa 18% kaikista naisista

Virallisen määritelmän mukaan vainoaminen (stalkkaus), joka tunnetaan myös nimellä "jatkuva vaino", on myös väkivaltainen rikos. Voidaan olettaa, että ilmoittamattomia tapauksia on paljon enemmän. Jos sinusta tuntuu, että sinua vainotaan asiasta kannattaa ilmoittaa heti. Jos kyseinen henkilö ei hyväksy tätä, sinun pitäisi ehdottomasti saada tukea nopeasti!

Voinko itse tehdä jotain?

Älä sulje silmiäsi, jos näet tai kuulet jotain! Ei ole väliä tunnetko asianomaisen henkilön vai et. Parasta on seurata tilannetta ja hakea tarvittaessa apua. Jokainen apua tarvitseva nainen on kiitollinen saamastaan avusta ja tuesta.

8. maaliskuuta 2021 kansainvälisenä naistenpäivänä lahjoitamme 1 euron tilauksestasi!