Terve iho myös talvella

Terve iho myös talvella

Tiesitkö, että aina kun lämpötila laskee yhden celsiusasteen tuottaa iho 10% vähemmän öljyä. Talvella, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle, kaikki ihotyypit luonnollisesti myös kuivuvat, koska ilmankosteus on yleensä paljon alhaisempi kuin kesällä.

Mutta iho kärsii myös muista hyökkäyksistä kuin kylmyydestä talven aikana. Lämmittimet kuivattavat ilmaa huonosti ilmastoiduissa huoneissa sekä tietenkin jouluruokadietti, joka ei aina ole se kaikkein terveellisin. Usein iho tuntuu talvella jännittyneeltä, ärtyneeltä ja siltä että se tarvitsisi erityistä hoitoa.

Tässä on muutama lempeä tapa torjua tehokkaasti talven ankaruutta ja saattaa iho terveellisesti taas kohti kevättä ja kesää - riippumatta ihotyypistäsi.

Kuorinta ihoa ärsyttämättä

Jos huomaat ihosi hilseilevän talvella, et ole yksin. Monet ihmiset kärsivät ihon hilseilystä kylmien kuukausien aikana. Kuorinta talvella ei aina tunnu juuri parhaalta vaihtoehdolta, mutta huoleen ei ole syytä sillä kaikki kuorinta-aineet eivät ole samanlaisia. Hellävarainen kuorintavoide, joka sisältää pyöreitä kuorivat jyviä, poistaa kuolleet ihosolut kasvojen iholta hellästi.

Pisara öljyä

Talvella on hyvä idea lisätä kasvohoitoöljy kasvohoitoon. Öljy säilyttää ihon kosteuden erinomaisesti ja suojaa ihoa kuivalta ilmalta. Hiero noin 2-3 valittua öljyä puhtaalle ja hieman kostealle iholle. Kasvoöljy yhdessä kasvovoiteen kanssa saattaa saada aikaan ihmeitä.

Ravitse kuivaa ihoa

Rohtuneet huulet tai kädet ovat yleinen tila, jota esiintyy monilla ihmisillä talvella. Kuiva iho tarvitsee kosteutta koko päivän ajan uudistuakseen. Vaikka oikeat ihonhoitotuotteet antavat iholle kosteutta ulkopuolelta, meidän on toimitettava sitä iholle myös sisältäpäin. Riittävä juominen on tärkeää talvella. Vesi, vihreä tee tai hedelmämehu ilman lisättyä sokeria ovat hyviä vaihtoehtoja. Vältä alkoholia ja kahvia, koska niillä on nestettä poistavia vaikutuksia.

Tietyt ruuat auttavat myös pitämään ihon tasapainossa. Tähän kuuluvat kaikki ruuat, joissa on runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, ts. Pähkinät, siemenet, lohi ja jne. Hyvä A-vitamiinin saanti on myös tärkeää. A-vitamiinia saadaan pääasiassa värikkäistä hedelmistä ja vihanneksista.

Vain lyhyitä suihkuja

Kuumat ja pitkät suihkut ovat ihania talvella, mutta ne eivät suinkaan ole hyväksi iholle. Kuuma vesi nimittäin poistaa nopeasti arvokasta kosteutta iholtasi. Vesi haihtuu iholla ja poistaa samalla arvokkaita luonnollisia öljyjä, jotka tekevät ihosta joustavan ja pehmeän. Nauti talvella maksimissaan 15 minuutin suihkusta ja vain haalealla vedellä.

Muista myös käyttää vain lempeitä saippuoita, suihkugeelejä sekä pesunesteitä. Talvella iho on jo stressissä, joten meidän ei tarvitse ärsyttää sitä entisestään vahvoilla pesuaineliuoksilla. Tuotteet, joissa ei ole alkoholia tai tuoksuja ja jotka sisältävät ihoa hoitavia ainesosia ovat parhaita.

Ihoa on myös hyvä hoitaa välittömästi suihkun jälkeen öljypohjaisella voiteella, joka estää ihoa kuivumasta. Tuotteet, jotka sisältävät avokadoöljyä ja/tai sheavoita sopivat ihanteellisesti tähän tarkoitukseen.

Oikeat vaatteet

Kuiva iho kärsii kankaista, jotka hankaavat ihoa. Kankaan olisi hyvä suojata ihoa myös tuulelta ja kylmältä sekä tietenkin auringolta. Talvella iho on hyvä suojata kerrospukeutumalla, näin voit mukautua lämpötilaan ja sinulla ei ole liian kuuma tai kylmä. Iholle parhaita materiaaleja ovat puuvillaa ja silkki, nämä kankaat auttavat ihoa hengittämään. Käytä vaatteiden pesuun myös mietoja pesuaineita, jotka eivät aiheuta allergisia reaktioita iholle.

Oikea ihonhoito takaa säteilevän kauniin ja terveen ihon myös talvella.