Palashampoo vai hiussaippua? Miten ne eroavat toisistaan?

Palashampoo vai hiussaippua? Miten ne eroavat toisistaan?

Vihdoinkin voimme vähentää muovin käyttöä valitsemalla myös shampoiden osalta tuotteita, jotka tarvitsevat vain minimaaliset pakkaukset ja silti puhdistavat mainiosti. Aina ei kuitenkaan ole aivan helppoa erottaa nimityksiä toisistaan.

Usein luonnonkosmetiikan valmistajat eivät tee eroa näiden kahden käsitteen välillä ja nimittävät kaikkia tuotteita kiinteiksi tai palashampoiksi. Tämän vuoksi voi olla vaikeaa tietää mistä on kyse, varsinkin kun valikoima on suuri. Kiinteä shampoo ja hiussaippua ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Palashampoot

Palashampoot ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto nestemäisille shampoille. Niiden koostumus muistuttaa nestemäistä shampoota, josta on poistettu vesi. Ne sisältävät erilaisia tensidejä, öljyjä, hajusteita ja väriaineita. Palashampoot vaahtoavat yhtä hyvin kuin nestemäiset shampoot, mutta ovat paljon kätevämpiä. Yksi palashampoo vastaa nimittäin 2-3 pulloa tavallista nestemäistä shampoota. Palashampoon pH-arvo on yleensä sama kuin ihon luonnollinen pH-arvo, ja ne ovat myös erittäin käteviä ja kiitollisia matkoilla.

Hiussaippuat

Hiussaippuat ovat, kuten nimikin jo sanoo, hiustenpesuun tarkoitettuja saippuoita. Ne valmistetaan saippuoimalla rasvoja ja öljyjä lipeän kanssa. Tuotteilla on emäksinen pH-arvo, minkä vuoksi on suositeltavaa suorittaa pesun jälkeen niin sanottu "happohuuhtelu". Siinä huuhdellaan hiukset veden ja hapon liuoksella, eli esimerkiksi vedellä, johon on sekoitettu etikkaa tai sitruunaa.

Happohuuhtelulla on monia etuja: se sulkee hiussuomut, antaa upeaa kiiltoa ja estää kalkin kertymisen hiuksiin. Valmistus on yksinkertaista: laimenna vain yksi ruokalusikallinen etikkaa tai yksi teelusikallinen sitruunahappoa yhteen litraan vettä. Kiireisille tai niille, jotka eivät halua valmistaa huuhtelua itse, meillä on valikoimassa valmis vaihtoehto: MaterNaturan Happohuuhtelu ruusupelargonilla.

Sekä palashampoista että hiussaippuoista on markkinoilla lukemattomia vaihtoehtoja. Yhä useammat yritykset ovat huomanneet kiinteiden hiustenpesutuotteiden edut ja tarjoavat saippuoita ja shampoita kaikille hiustyypeille ja jokaiseen makuun. Hiussaippuoiden koostumus on yksinkerainen, mutta palashampoot ovat helmpomia käyttää, sillä niiden kanssa ei tarvita ylimääräistä happohuuhtelua. Ne ovat ihanteellisia, jos haluat siirtyä nestemäisistä kiinteisiin hiustenpesutuotteisiin.

Nyt kun tiedät, miten kukin tuote toimii, voit valita, mikä sopii paremmin itsellesi. Tässä vielä muutamia vinkkejä näiden tuotteiden käyttöön:

Kiinteät tuotteet ovat käteviä, pienikokoisia, kevyitä, taloudellisia ja tilaa säästäviä. Hiero shampoopalaa kosteissa käsissä saadaksesi vaahtoa ja levitä vaahto sitten hiuksiin tai hiero päänahkaa suoraan shampoopalalla. Hiusaippuaa hierotaan kostutetulla palalla suoraan päähankaan. Tarvitset kumpaakin vain pienen määrän.

Tuotteita on tärkeää säilyttää hyvin ja suojata ne vedeltä, jotta ne kuivuvat kunnolla saippuakupissa tai ilmavassa paikassa käytön jälkeen.

Nämä kiinteät tuotteet ovat äärimmäisen käteviä matkoilla, sillä ne voidaan ottaa mukaan käsimatkatavaroihin. Laita ne vain kuivina saippuakuppiin tai muuhun purkkiin.

Tutustu täällä valikoimamme palashampoisiin ja hiussaippuoihin.