Luonnolliset keinot selluliittia vastaan

Luonnolliset keinot selluliittia vastaan

Monet joutuvat taistelemaan selluliitin, eli appelsiini-ihon kanssa. Ongelma on vanha ja tuttu, mutta silti aina ajankohtainen. Kun aloitat tarpeeksi aikaisin, voit saada pienellä kurinalaisuudella ja kärsivällisyydellä selluliitin aisoihin ennen bikinikauden alkua. 

Selluliittia muodostuu etenkin reisiin, takapuoleen ja käsivarsiin. Se, kuinka paljon selluliittia kullakin on, riippuu monista tekijöistä. Pääsyy selluliitin syntyyn löytyy naisilla vierekkäisesti muodostuneista sidekudoksista. Miesten sidekudoksella on verkkomainen rakenne, minkä vuoksi se on paljon vankempi. Siksi miehillä on paljon harvemmin selluliittia.  

Lisäksi naisilla on kaksinkertainen määrä rasvasoluja. Ne voivat täyttyä ja painautua heikon sidekudoksen läpi, minkä vuoksi ne tulevat näkyviin muhkuroina.

Myös vääränlainen ravinto ja vähäinen liikunta vaikuttavat epäedullisesti. Joskus selluliitin ilmestymisen syy on kuitenkin vain perintötekijöissä. 

Miten appelsiini-ihosta pääsee eoon?

On olemassa keinoja, miten selluliitin muodostumista voi ehkäistä, tai häivyttää jo syntymään päässyttä selluliittia. Tässä tehdään ero kahden asian välillä: joko yritetään tehdä aktiivisesti jotain ongelmakohtien hyväksi, tai sitten yritetään ehkäistä selluliitin syntyä.  

Hieronta: ongelmakohtien kunnollinen hieronta tai kuivaharjaus edistää sidekudoksen verenkiertoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Näin selluliitti voi vähentyä. 

Voiteet: Tietysti myös luonnonkosmetiikan puolelta löytyy selluliittivoiteita. Ne tehoavat parhaiten yhdessä toisten keinojen kanssa. 

Kylmä-kuuma-suihkut: Jos vaihdat suihkun aikana useamman kerran veden lämpötilan lämpimästä kuumaksi ja toisin päin, se edistää verenkiertoa. Näin vesikertymiä voidaan vähentää tai ehkäistä. Tärkeää on suihkuttaa lopuksi aina kylmällä vedellä.  

Lymfaterapiakin voi auttaa torjumaan appelsiini-ihoa. Joskus nimittäin selluliitin syynä ovat tukkeutuneet imusuonet. 

Kahvinpurut: Juotko mielelläsi kahvia? Loistavaa! Sitten voit käyttää suodatinpussiin jääneet kahvinpurut selluliitinvastaiseen taisteluun. Hiero kahvinpuruja suihkun jälkeen iholle ainakin kymmenen minuutin ajan suoraan ongelmakohtiin. Huuhtele. 

Perunat: Myös ohuiksi viipaleiksi leikatut perunat voivat auttaa selluliittiin. Painele viipaleet iholle ja kääräise puuvillapyyhe pitämään niitä kiinni. Anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia. Tämä kiihdyttää aineenvaihduntaa. 

Persilja: hienonna ruokalusikallinen persiljaa, kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna vetäytyä viisi minuuttia. Juo tätä lientä päivittäin, muttei kuitenkaan pidempää kuin enintään kaden viikon ajan. Persilja voi auttaa kehoa pääsemään turvotuksesta. 

Ehkäisy

Vesi: Kiinteän ihon perusedellytys on riittävä nesteen saanti. Jos haluat taistella selluliittia vastaan, juo vähintään 2-3 litraa nestettä päivässä. Paras juoma on vesijohtovesi tai makeuttamaton tee. Sokerilla on erittäin negatiivinen vaikutus. Ja tästä pääsemmekin seuraavaan kohtaan. 

Ravinto: Syö mahdollisimman vähän sokeria, suolaa ja rasvaa, ja käytä alkoholia vain harvoin. Kaikki nämä tekijät edistävät rasva- ja vesikertymien muodostumista ihossa, ja näin siis selluliittia pääsee syntymään. Emäksinen ruokavalio, johon kuuluu paljon hedelmiä, kasviksia, kalaa ja täysjyvätuotteita on parasta selluliitin vastaisessa taistelussa. Myös riittävä C-vitamiinin ja kaliumin saanti auttaa torjumaan appelsiini-ihoa. 

Urheilu: Liikunta ja selluliitti eivät pidä toisistaan. Parasta on tehdä sekä kestävyys- että voimatreeniä. Uiminen, juoksu ja pyöräily vahvistavat ongelmakohtien lihaksia. Yhdessä yleisen voimaharjoittelun kanssa ne antavat hyvät edellytykset päästä eroon seluuliitista, tai ainakin ehkäistä sen muodostumista.  

Tehokkainta on yhdistää eri keinoja keskenään. Näin voit torjua appelsiini-ihoa monella tavalla, mikä puolestaan tehostaa vaikutusta.