Askartele oma tuoksudiffuusori

Askartele oma tuoksudiffuusori

Ihanat tuoksut sopivat jokaiseen vuodenaikaan. Ne loihtivat kylmään talveen lämpöä ja kuumaan kesään viileyttä. Valitettavasti kaikki kynttilät ja ilmanraikastajat eivät tee huoneilmalle hyvää. Ne voivat päästää ilmaan keinotekoisia hajusteita, jotka aiheuttavat pääkipua, tai kynttilät voivat tupruttaa epäterveellisiä palamistuotteita huoneeseen. Tämän voi välttää valitsemalla luonnontuotteita ja varsinkin valmistamalla itse oman tuoksudiffuusorin lempituoksuille ja aromeille.

Yksinkertainen ja kaunis

Yksi kauneuden edellytyksistä on eleganssi, ja eleganssi syntyy yksinkertaisuudesta. Mitä yksinkertaisempi diffuusori on, sitä hienostuneemmalta se vaikuttaa. Siksi esittelemme tässä diffuusorin, johon tarvitaan vain muutama tarvike ja jonka voi askarrella itse parissa minuutissa. Lisäetuna on, että se sopii helposti ympäröivään sisustukseen. Ja kun diffuusori on valmis, se ei tarvitse sähköä eikä kynttilänliekkiä, eikä sitä siksi tarvitse laittaa päälle tai vahtia.

Miten tuoksudiffuusori valmistetaan

Hankalin asia diffuusorin tekemisessä on täydellisen tuoksusekoituksen valinta. Diffuusorin tuoksu koostuu kevyestä kantajaöljystä, johon sekoitetaan eteeristä öljyä (tai useampaa eteeristä öljyä). Näin saat huoneeseen luonnollisia ja ihastuttavia aromeja. Samalla saat tarvittaessa eteerisistä öljyistä aromaterapisia vaikutuksia.

Kun olet valinnut öljyn ja tuoksut, jäljellä on enää diffuusorin tekeminen. Tarvitset siihen

  1. Ensin kantajaöljy kaadetaan lasipulloon.
  2. Sitten siihen lisätään n. 20 tippaa eteeristä öljyä 1/4 kupillista kantajaöljyä kohti.
  3. Kasta nyt tikut öljyyn ja sekoita varovasti.
  4. Anna tikkujen olla n. kaksi tuntia öljyssä ja käännä ne sitten ylösalaisin, jotta öljyyn upotetut päät osoittavat ylöspäin.
  5. Aina kun tikut kuivuvat tai tuoksu heikkenee, ne voidaan taas kääntää ja huone täyttyy taas tuoksulla.