Meikkitarhroista eroon ilman pesua!

Meikkitarhroista eroon ilman pesua!

Meikkitahrat vaatteissa ovat ärsyttäviä. Ei kuitenkaan hätää, pääset niistä eroon - myös ilman pesua!

Näin käy valitettavasti uudestaan ja uudestaan, paidan kaulus tahrautuu meikkivoiteeseen tai valkoiseen paitaan jää jäliä huulipunasta, kun riisut paidan. Syitä tahroille on monia, mutta pääasia on, miten päästä tahroista eroon?

Tärkkelys ja leivinjauhe

Suurin osa kosmetiikan ainesosista ovat rasvaa ja väriä. Vaatteista on myös siis poistettava nämä molemmat ainesosat. On tärkeää toimia nopeasti heti, kun vaate on likaantunut. Rasva nimittäin leviää nopeasti. Ensiapuna on tärkeää pyrkiä imeyttämään rasva kankaaseen, joka on hyvin imukykyinen. Ripottele jäljellä olevan tahran päälle maissitärkkelystä. Painele tärkkelystä tahraan kevyesti ja anna vaikuttaa muutaman minuutin. Poista tärkkelys tahran päältä ja kostuta puhdistettava kohta. Ripottele tahran päälle vielä leivinjauhetta ja anna sen vaikuttaa. Lisää leivinjauhetta tarpeen vaatiessa niin kauan kunnes väri on lähtenyt pois tekstiilistä.

Valkoiset vaatteet

Oikeilla konsteilla saat meikkitahrat puhdistettua myös valkoisista vaatteista. Poista ensin rasva imukykyisellä kankaalla. Heti kun tahran kohta on kuivunut hiero tahran päälle kostutettua sappisaippuaa. Saippua poistaa värin lisäksi myös rasvan.

jääkuutiot

Nestemäinen perusta, itsepainuva tai peitevoide on paras "naarmuuntunut" ennen kuivausta. Ota sitten jääkuku ja hankaa tahra pyöreällä liikkeellä. Välissä ripaa uudestaan ​​ja uudelleen paperipyyhkeellä. Toista prosessi, kunnes väri on pois kankaasta.

Nailon sukkahousut

Vanhalla parilla sukkahousuilla voit poistaa jauheen, kuten perustukset, rouge tai luomiväri. Tätä varten otat nylonhousut, joita et enää käytä. Poista ylimääräinen jauhe vaatteista. Tätä varten voit joko käyttää hiustenkuivaajaa (kylmää ilmaa) tai omia keuhkojasi. Sitten iskeä sukkahousut tahra päälle ja harjaa se pois. Sukkahousut imevät väripigmentit. Kerran pesukoneeseen sen kanssa ja voit käyttää sitä uudelleen seuraavaan tahraan.

leipä

Jos asiat menevät hyvin nopeasti, leipä voi auttaa huulipunan tai säätiön tahrojen kanssa. Tätä varten otamme leivän tai paahtoleipän ja hiomme sitä varovasti tahraan. Tämä toimii hyvin erityisesti tummien vaatteiden kohdalla. Väritys ei täysin katoa, mutta se on hyvä tapa, jos sinulla ei todellakaan ole aikaa.

puhdistusliinat

Huomio: Ennen kuin käytät puhdistuspyyhkeitä, kokeile aina huomaamatonta paikkaa, kuinka pyyhkimien kemikaalit reagoivat kudoksen kanssa. Jos mitään ei tapahdu, voit alkaa värjätä kangasta pyöreällä liikkeellä. On parasta aloittaa reunalla ja hitaasti työskennellä keskelläsi.

Jos suurin osa tahroista katoaa, huuhtele kangas juoksevalla kylmällä vedellä. Sitten tahra kuivataan paperipyyhkeellä.