Oletko jo Curly Girl?

Oletko jo Curly Girl?

Taio hiuksiisi kauneimmat kiharat ikinä!

Plopping, Cast, Final Wash, no poo... sanoja joita tavallinen tiitiäinen ei ymmärrä vaikka englannista on hyvät arvosanat. Haluaisit mukaan tähän kiharavillitykseen, mutta kaupan tiskiltä on juuri ne oikeat tuotteet loppu.

Suomen on vallannut kiharabuumi. Kaupoissa hiustenhoitotuotteet ovat loppuneet jo aikoja sitten, sosiaalinen media käy kuumana ja kikkarapäät esittelevät kuvia itsestään mitä kauneimmissa korkkiruuvikiharoissa tai kuvia joissa päänympärille on kiedottu vanha T-paita. Omat hiuksesi muistuttavat enemmän harakanpesää vaikka sutisit kutreihisi kilotolkulla sitä parasta hoitavaa shampoota ja hoitoainetta, muotoilutuotteista puhumattakaan. Kauniit kiharat toki kiinnostavat, mutta tämän villityksen metodi tuntuu jotenkin hankalalta ymmärtää... Hommassa näyttää olevan ainakin sata eri vaihetta ja tuloksien saamiseen näyttää menevän ikuisuus, sitä paitsi tarvitset englanninsanakirjan käteesi ennen kuin voit edes aloittaa. Sinulla on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä tähän buumiin mukaan. Tässä artikkelissa käydään nimittäin tämän tekniikan tärkeimmät kohdat läpi. Vielä ei suinkaan ole liian myöhäistä.

Final Wash

Ovatko hiuksesi kuivat kuin Sahara ja vaurioituneet kaikesta föönaamisesta ja kihartamisesta? Kihartuuko puolet hiuksistasi ja toinen puoli hiuksista sojottaa minne sattuu? Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin niin silloin todella kannattaa aloittaa Curly Girl metodin käyttö. Voit nimittäin vielä pelastaa kuontalosi ja saada itsellesi kauniit kiharat tai ainakin kiiltävät ja terveen näköiset hiukset.

Koko Metodi alkaa Final Wash pesusta. Tämä pesu poistaa hiuksistasi lian ja kaikki silikonin jäämät joita hiustenhoitotuotteista hiuksiin on jäänyt. Tämä ensimmäin tai viimeinen pesu voidaan tehdä shampoolla, joka sisältää sulfaattia. Hiuksista on nimittäin saatava kaikki jäämät tehokkaasti pois ja sulfaattipitoiset shampoot käyvät tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Tämä Final wash -pesuaine voi olla vaikka käsisaippua jos muuta ei satu löytymään. Pääasia, että hiukset ja päänahka puhdistuvat. Jos päätät jossain vaiheessa lopettaa tämän metodin käytön ja sitten taas palata takaisin tulee sinun aina tehdä tämä Final wash. Tästä viimeisestä pesusta lähtien kaikki hiustenhoitotuotteet joita tulet käyttämään tulee olla valmistettu ilman sulfaattia, ilman silikonia ja ilman alkoholia. Kun tunnet metodin paremmin voit sukeltaa ainesosien (Incien) ihmeelliseen maailmaan ja tarkentaa kriteereitä. Mutta tällä pääset jo hyvin alkuun.

Voit sanoa huoletta myös heipat lämmölle ja kuumuudelle, siis hiustenkuivaajalle, kihartimille ja kuumalle vedelle. Tässä metodissa ei hiusta rasiteta enää näillä laitteilla. Samaan säilytyspaikkaan kihartimen kanssa voit myös laittaa hiusharjat ja kammat. Kaikki muotoilu, ainakin näin alkuvaiheessa, kannattaa tehdä käsin. Harvapiikkistä kampaa voi toki käyttää hoitoaineen levityksessä, näin saat varmsti kaikki takut auki.

Co-Wash

Aina kun hiuksesi tarvitsevat puhdistusta niille tehdään co-wash. Tämä tarkoittaa, että hiukset ja päänahka pestään huolellisesti hoitoaineella. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa markettipullo. Myös tämän tuotteen pitää täyttää metodin kriteerit, eli hoitoaineen pitää olla sulfaatiton, silikoniton ja alkoholiton sekä erittäin kosteuttava. Levitä hoitoainetta runsaasti hiuksiisi, pese koko hiuksien pituus sekä päänahka ja huuhtele huolellisesti. Halutessasi lisäkosteutusta hiuksiisi voit lisätä hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja puristella aineen märkiin hiuksiisi. Kerran viikossa hiuksia kannattaa hoitaa ja kosteuttaa hiusnaamiolla. Metodin yksi tärkein avainsana on kosteutus! Hiukset tarvitsevat erityisen paljon kosteutta!

Muotoilutuote ja Cast

Kun hiukset ovat vielä märät, levitä niihin haluamaasi muotoilutuotetta. Se voi olla itsetehtyä pellavansiemengeeliä tai jos et viihdy hellan ääressä niin ostettu muotoilutuote käy aivan yhtä hyvin (kunhan se ei sisällä sulfaattia, silikonia eikä alkoholia). Levitä muotoilutuote kaikkialle hiuksiisi aivan juurista latvoihin. Voit antaa hiusten kuivua täysin luonnollisesti tai käyttää hiustenkuivaajan diffuusoria apuna. Muistathan, että hiustenkuivaajan tulee puhaltaa ainoastaan viileää ilmaa. Seuraavaksi päässäsi on kova koppurainen hiuskasa. Tätä koppuraista hiusta kutsutaan castiksi. Hiuksia ei joki jätetä tällaisiksi, vaan muotoilutuotteen pinta rikotaan käsillä puristelemalla. Tämän tekniikan virallinen nimi on Scrunch out the crunch. Castin rikkomiseen kannattaa käyttää jotakin luonnollista öljyä, esimerkiksi ohuille hiuksille sopii jojobaöljy ja paksuille puolestaan arganöljy. Hiero öljyä hieman käsiin ja riko cast puristelemalla. Tämän muotoilutuotekuorrutteen alta paljastuu kiiltävät, kuivat hiukset. Hiuksiin ei lisätä muotoilutuotetta sen vuoksi, että hiukset saataisiin johonkin tiettyyn muottiin. Tässä tekniikassa muotoilutuotetta käytetään antamaan hiuksille ennen kaikkea suojaa. Huomaathan, että sinun ei suinkaan tarvitse pitäytyä vain yhdessä muotoilutuotteessa. Voit käyttää kerralla useampia tuotteita, esimerkiksi kiharavoidetta, muotoiluvaahtoa ja vaikkapa geeliä.

Ploppaus/Plopping

Yksi tapa muotoilla ja kuivata hiuksia on myös ploppaus. Märät hiukset, joihin on levitetty muotoilutuotetta, taputellaan ensin ylimääräisestä vedestä T-paidalla. Ethän kuivaa missään nimessä hiuksiasi enää frooteepyyhkeellä! Froteepyyhe tekee hiuksista pörröiset. Kääri T-paita hiustesi ympärille. Älä kääri hiuksia kuitenkaan T-paidan sisään niin kuin käärisit pyyheliinan, vaan jätä hiukset kuin pussiin. Ploppaa hiuksia noin 5-30 minuuttia. Tämän jälkeen voit ilmakuivata hiukset kuiviksi tai kuivata ne hiustenkuivaajan diffuusoriosalla ja viileällä ilmalla.

Ananas

Nukkumaan mennessä hiukset kerätään päälaelle löysälle ponnarille. Tätä poninhäntää kutustaan ananakseksi. Kun hiukset on kerätty mahdollisimman ylös, ne eivät hankaudu tyynyä vasten ja takkuunnu. Käytä hiusten sitomiseen mahdollisimman pehmeää kuminauhaa, esimerkiksi hiusdonitsia. Ethän mene märillä hiuksilla nukkumaan.

Muistathan kuitenkin, että tämä metodi on kuin dieetit, vaurioituneet hiukset eivät korjaudu yhdessä yössä. Anna hiuksille aikaa, ja anna Curly Girl -metodille aikaa. Internet ja sosiaalinen media ovat pullollaan hyviä vinkkejä koskien tätä metodia. Suomessa Facebookissa toimii muun muassa oma ryhmä nimeltä Curly Girl Suomi. Ryhmästä löytyy tukea ja apua tuotevalinnoissa yms.

Luonnollisesti kaikki valitsemasi hiustenhoitotuotteet riippuvat myös hiustyypistäsi sekä kiharantyypistä. Täältä löydät muutamia valitsemiamme tuotteita, jotka sopivat metodiin ja erilaisille hiuslaaduille. Luonnollisesti voit myös käyttää erilaisia hakukriteereitä, kun etsit tuotteita kaupastamme. Ja tietenkin asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikkiin arveluttaviin kysymyksiin.

Ihania kiharia kaikille!