Curly Girl -menetelmä luonnonkosmetiikassa: luonnollisen kauniit kiharat

Curly Girl -menetelmä luonnonkosmetiikassa: luonnollisen kauniit kiharat

Curly girl -metodilla tuot kiharasi täydellisesti esiin ja teet niistä upeat. Tähän sopii täydellisesti luonnonkosmeettinen hiustenhoito

Kauniita, vahvoja ja terveitä kiharoita ei ole helppo saavuttaa. Kiharat ovat yleensä taipuvaisia kuivumaan ja lässähtämään. Curly Girl -menetelmä on yksi tapa ratkaista tämä ongelma. Tavoitteena on hoitaa luonnollisia kiharoita optimaalisesti, jotta ne ovat vahvoja ja pysyvät sellaisina.

Tavoitteena on saada kiiltävät ja kiiltävät luonnolliset kiharat ilman hiuksia vahingoittavia ainesosia sisältäviä tuotteita - ihanteellinen ala luonnonkosmeettiseen hiustenhoitoon.

Tarina

Curly Girl -menetelmän kehitti hiusstylisti Lorraine Massey vuonna 2001 kirjassaan Curly Girl: The Handbook. (vaikka vastaavia menetelmiä on ollut useita aiemmin). Kirjasta tuli nopeasti bestseller.

Kenelle tämä menetelmä sopii?

Curly girl -menetelmä sopii kaikille, joilla on voimakkaasti kihartuvat hiukset. Juuri nämä kiharat ovat erittäin herkkiä ja tarvitsevat siksi erityishoitoa. Kuitenkin myös ihmiset, joilla on vain hieman kihartuvat hiukset, voivat hyötyä siitä.

Jos pidät kiinni menetelmästä (tai sen hiustyyppiin ja hiustyyliin mukautuvista muunnelmista), se varmistaa terveen näköiset ja kauniisti laskeutuvat luonnolliset kiharat.

Miksi pitää kiinni tästä menetelmästä?

Jokainen kehittää omille hiuksilleen oman hoitorutiinin ajan myötä. Useimmille ihmisille tämä kuitenkin syntyy automaattisesti ajan mittaan ajattelematta sitä paljon. Joskus vuosia käyttämämme hiustenhoitorutiini vahingoittaa tietämättämme hiuksiamme. Kiharatukkaisille tämä menetelmä on hyvä tapa tehdä jotain hyvää omille hiuksilleen.

Vältettävät asiat

Jotta kiharat olisivat todella vahvat ja terveet, on joitain asioita vältettävä. Curly Girl -menetelmän mukaan nämä ovat:

 • shampoo
 • lämpö
 • kuivien hiusten kampaaminen ja harjaaminen
 • hajusteet
 • sulfaatit
 • silikonit
 • alkoholi

5 askelta kauniisiin kiharoihin

Curly Girl -menetelmässä on kyse omista luonnollisista kiharoistasi huolehtimisesta mahdollisimman hyvin. Ensin sinun tulee palauttaa hiukset luonnolliseen tilaan, eli pestä pois kaikki silikoni- ja muut jäämät. Älä huolestu: hiukset voivat aluksi näyttää haurailta ja katkeilla, koska kestää hetken ennen kuin ne muodostavat luonnollisen suojakerroksen.

Sitten on periaatteessa noudatettava vain kolme vaihetta:

 • Pesu
  Alun perin shampoo jätettiin kokonaan pois ja hiukset pestiin vain hoitoaineella, jotta ne saivat hyvin kosteutta. Hoitoaine hierotaan hellävaraisesti päänahkaan ja hiuksiin ja huuhdellaan sitten pois kylmällä vedellä.
 • Hoito
  Seuraavassa vaiheessa käytetään ravitsevaa hoitoainetta hiusten ravitsemiseen. Nyt hiukset voidaan myös setviä. Tärkeää: hiuksia ei saa koskaan setviä kuivana. Sitten hoitoaine huuhdellaan uudelleen kylmällä vedellä.
 • Kuivaus ja muotoilu
  Niin kauan kuin hiukset ovat vielä kosteat, voit nyt käyttää muotoilu- ja hoitotuotteita haluamallasi tavalla – hiuksiin jätettävistä hoitoaineista kiharageeliin. Puristele valitsemasi aine tai aineet hyvin hiuksiin. Se määrittelee kiharoita.
  Kuivaa hiuksesi käärimällä T-paitaan, pyyhkeeseen (jos sinulla on värjätyt hiukset, käytä vanhaa paitaa, jota et enää käytä) tai mikrokuituliinaan. Anna sitten kuivua. Klassinen ilmakuivaus on myös vaihtoehto. Vain kaksi asiaa ovat tärkeitä: älä koskaan vedä sormiasi hiusten läpi äläkä koskaan kuivaa lämmöllä, esim. hiustenkuivaajalla.

Mitkä tuotteet sopivat curly girl -menetelmään?

Tässä haluamme esitellä sinulle muutamia luonnonkosmeettisia hiustenhoitotuotteita, jotka sopivat erinomaisesti tähän menetelmään:

- Esseren CoW ruokosokeri ja ruiskukukka pesuhoitoaine : Tämä pesuhoitoaine puhdistaa hiukset vaahtoamatta ja toimii samalla ravitsevana hoitoaineena.

-Urtekram Nordic Berry Conditioner: Tämä hoitoaine kosteuttaa vahingoittuneita hiuksia ja sillä on uudistava vaikutus.

- Domus Olea Toscana UNDICI 3in1 hiusnaamio : Tämä 3-in-1 hiusnaamio kosteuttaa hiuksia, suojaa niitä kuivumiselta ja kesyttää hiuksia.

- Gyada Cosmetics Curl Styling Cream : Tämä muotoiluvoide on kehitetty erityisesti kiharoita varten ja se on hiuksiin jätettävä tuote.

- Biofficina Toscana Defining Curl Lotion : Muotoilee ja suojaa hiuksia oksidatiiviselta stressiltä sekä auringon ja suolan aiheuttamilta vaurioilta.

- Hands On Veggies -hiuksiin jätettävä luomuhoitoaine kiharille hiuksille : Tämä bambuuutetta sisältävä luomuhoitoaine on täydellinen valinta kiiltoa varten.

- Urterkram Aloe Vera Spray Conditioner : Tämä hoitoaine hoitaa ja hoitaa hiuksia luonnollisesti sokerijuurikasuutteella ja maissitärkkelyksellä.

- Gyada Cosmetics Modeling kiharageeli, jolla on määrittelevä vaikutus : Tämä kiharageeli kesyttää jopa kurittomat kiharat, antaa kiiltoa ja sillä on pörröisyyttä estävä vaikutus.