Kasvojen puhdistus: Viisi yleisintä virhettä

Kasvojen puhdistus: Viisi yleisintä virhettä

Olemme luetelleet tähän viisi yleisintä virhettä, joita tehdään kasvojenpuhdistuksessa. Lisäksi saat vinkkejä, kuinka voit varmistaa että puhdistat juuri oman ihotyyppisi oikein.

Tiedämme, että kasvojen puhdistus on tärkeä osa kaikkia kauneusrutiineja. Kuinka usein kasvot tulisi kuitenkin puhdistaa, mitä tekniikoita tulisi noudattaa ja mitä tuotteita oikeasti kannattaa käyttää?

Ei kiirettä

Nopea kasvojen puhdistus suihkun alla tai meikin jättäminen yöksi ovat pahimpia virheitä jos pyrit säilyttämään kirkkaan, epäpuhtauksista vapaan ja terveen ihon. Kasvojenpuhdistukseen on tärkeätä varata riittävästi aikaa sillä näin saat parhaat hyödyt puhdistuksesta. Toksiinit, saasteet, savu ja likahiukkaset - vain muutamia mainitakseni - kerääntyvät ihon pinnalle. Jotta vältettäisiin ilkeät näppylät, tukkeutuneet huokoset ja vastaavat, käytä muutama minuutti aamuisin ja iltaisin puhdistustuotteen levitykseen ja hierontaan kasvojesi iholla. Tämä rutiini parantaa myös ihon pintaverenkiertoa ja ihosi tuntuu energisemmältä.

Oikea lämpötila

Kuumalla vedellä pesu kuulostaa ihanan houkuttelevalta... Kuuma vesi saattaa kuitenkin vaurioittaa kapillaareja ja poistaa ihon rauhasten tuottamia luonnollisia öljyjä. Seurauksena voi olla, että iho on alttiimpi ärsytykselle ja kuivuu nopeammin. Iho on parasta huuhdella sen sijaan haalealla vedellä. Vaihtoehtoisesti, kostuta liina, purista ylimääräinen vesi pois ja aseta se iholle muutamaksi sekunniksi. Tämä auttaa liuottamaan meikki- ja likahiukkaset iholta ennen puhdistustuotteen käyttöä.

Puhdistusaineet

Joitakin iho-ongelmia voidaan jäljittää tietyissä puhdistusaineissa esiintyviin aggressiivisiin aineosiin. Jos ihosi tuntuu "tahrattoman puhtaalta" puhdistuksen jälkeen, tämä voi olla merkki siitä, että sulfaatit tai alkoholi ovat irrottaneet luonnolliset öljyt sen pinnalta. On parasta valita pehmeämpiä, luonnollisia puhdistusaineita, jotka säilyttävät ihon terveyden.

Aggressiivinen kuorinta

Kasvojen kuorinnat ja kuorinta-aineet hyödyttävät ihoa, jos niitä ei käytetä liian usein tai ne eivät hyökkää ihon suojakerrosta vastaan. Jos ihoa kuoritaan liian usein, iho voi ärtyä tai vaurioitua. Kuorinta-aineita tulisi käyttää 1-2 kertaa viikossa kuolleiden ihosolujen poistamiseksi.

2in1 puhdistustuotteet, haittapuolet

2in1 puhdistusaineet ovat melkoinen hitti tällä hetkellä. Olethan kuitenkin tarkkana mitä puhdistustuotteesi sisältää, sillä usein tällaisiin puhdistusaineisiin on lisätty sulfaatteja tai alkoholia, jotka toki poistavat meikin ja lian helposti, mutta saattavat jättää ihosi epämiellyttävän kuivaksi ja pahimmassa tapauksessa ärsyttää sitä. Jos haluat varman 2in1 puhdistuksen, puhdista kasvoilta meikki ensin miedolla puhdistamattomalla öljyllä, kuten kookos-, manteli- tai jojobaöljyllä, ja tämän jälkeen pese kasvot vielä miedolla puhdistusaineella. Ecco Verden valikoimista löydät varmasti juuri sinulle sopivat puhdistustuotteet.