5 myyttiä kuivasta ihosta

5 myyttiä kuivasta ihosta

Kuiva iho on yleinen vaiva. Silti kuivan ihon hoidosta kiertää paljon myyttejä, joilla voi olla jopa negatiivinen vaikutus.

Jos meillä on ongelmia ihon kuivuuden kanssa, tartumme helposti ensimmäisenä vain paksuimpaan, rasvaisimpaan voiteeseen ja toivomme parasta. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä hyvä idea, sillä siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tässä listaamme viisi myyttiä kuivasta ihosta, ja mitä seurauksia niillä voi olla ja mitä voit tehdä asialle.

Kuiva iho on talvinen ongelma

Vaikka kuiva iho onkin erityisesti talvikuukausien ongelma ilmankosteuden ollessa alimmillaan, se voi silti vaivata läpi koko vuoden.

Kesällä ilmastointilaitteet, voimakas UV-säteily, suolavesi ja kloori aiheuttavat ihon hilseilyä ja kiristystä. Lämpimämpi sää voi lisäksi johtaa siihen, että iho kuivuu sisältä käsin. Siksi onkin erityisen tärkeää lisätä nesteensaantia, varsinkin lomalla tai kuumalla säällä.

Juo enemmän vettä

Useiden litrojen vedenjuonti päivässä ei valitettavasti ole parannuskeino todella kuivaan ihoon, sillä se menettää kosteutta heikosti toimivan suojakerroksensa takia.

Jos varmistat, että juot päivittäin kaksi litraa vettä (ja sen lisäksi syöt vetisiä elintarvikkeita, kuten kurkkua tai vesimelonia), niin se auttaa ylläpitämään ihon välttämättömiä toimintoja. Eron huomaa kuitenkin vain hieman kosteutta menettäneessä ihossa, muttei kuivassa ihossa.

Tarvitset tehokkaamman kosteusvoiteen

Hyvin rasvaiset voiteet ovat epämiellyttäviä, ja jos ihosi kärsii pikemminkin kosteuden menettämisestä kuin kuivuudesta, tällaiset voiteet voivat aiheuttaa muita ongelmia, kuten ihottumaa.

Myös keinotekoisia ainesosia, kuten silikonia tai mineraaliöljyä tulisi myös aina välttää ja sen sijaan käyttää kosteusvoiteita, jotka tukevat aktiivisesti ihon luonnollista suojakerrosta. Tähän sopivat voiteet, jotka sisältävät jojoba- tai avokadoöljyä ja joissa on runsaasti vettä. Näin iho saa pitkäaikaisesti kosteutta, mutta sitä ei tukahduteta rasvakerroksen alle.

Kuorinnat vain pahentavat kuivia kohtia

Kovia, teräviä rakeita sisältävä kuorinta voi kyllä vaurioittaa ihon suojakerrosta ja pahentaa kuivuutta, mutta silti kuorinnan täydellinen välttäminen voi johtaa siihen, että ihonhoitotoimenpiteemme eivät enää tehoa kunnolla.

Hellävaraisen kuorinnan käyttäminen 1-2 kertaa viikossa auttaa poistamaan kuolleet ihosolut. Näin muut ihonhoitotuotteet voivat imeytyä paremmin ihoon.

Kuiva iho tarvitsee vain yksinkertaisesti enemmän öljyä

Ihon kuivuus johtuu kylläkin luonnollisten öljyjen puutteesta, mutta iho tarvitsee myös kosteutta. Pelkät kasvoöljyt eivät pysty antamaan iholle kosteutta. Varmistaaksesi, että iho saa tasapainoisesti nestettä ja ravinteita, olisi parasta käyttää kosteusvoidetta aamulla ja kasvoöljyä illalla.

Ecco Verdeltä löydät suuren valikoiman ihonhoitotuotteita. Monet niistä sopivat myös mainiosti kuivan ihon hoitoon. Ja tietenkin valikoimassa on myös kaikille ihotyypeille sopivat tuotteet.