Essentiq - laatua luonnosta

Tällä viikolla haluamme esitellä teille Slovenialaisen Essentiq-yrityksen ja heidän periaatteensa luonnollisten kosmetiikkatuotteiden valmistuksessa. 

Essentiqin pääperiaatteena on valmistaa tuotteet mahdollisimman luonnollisesti ja luonnollisista ainesosista ja käyttää niin vähän kuin mahdollista synteettisiä ainesosia. 

Tämä pääperiaate läpäisee koko yrityksen ja tämä periaate oli myös tärkeänä osana, kun yritykselle annettiin nimi. Nimi "Essentiq" on yhdistetty englantilaisesta sanasta "essence" ja ranskankilelisestä sanasta "authentique" ja sen karkea suomennos voisi olla "aito uute".  

Tähän "aitoon uutteeseen" voit nyt tutustua myös itse kaikissa Essentiqin tuotteissa. Kaikki yrityksen tuotteet on valmistettu 98% luomulaatuisista luonnollisista ainesosista, jotka ravitsevat, suojaavat ja hoitavat ihoa ja hiuksia. Loput kaksi prosenttia ovat luonnollisia säilöntäaineita ja emulgaattoreita jne., joita lisätään tuotteisiin niin pieniä määriä kuin mahdollista. Nämä säilöntäaineet yms. ehkäisevät muun muassa bakteerien, virusten ja sienten muodostumista.   

Essentiq-tuotteet eivät sisällä synteettisiä värejä, tuoksuja, säilöntäaineita, valkaisuaineita, etanolia, stabilointiaineita, PEG-, SLS-, SLES-yhdisteitä, parafiinia, silikonia eikä muita petrokemian ainesosia eikä geneettisesti muunneltuja organismeja.

Tuotteissa käytetään myös ainoastaan luonnollisesti tuotettuja eläintuotteita, kuten maitoa tai hunajaa, lisäksi kaikki pakkaukset ovat 100% kierrätettäviä. 

Essentiq kasvoseerumi

Essentiq kasvoseerumissa on yksi erityinen ominaisuus. Se on tuotettu uudella konseptilla, joka ei sisällä alkoholia. Lukuisat markkinoilla olevat seerumit sisältävät juuri etanolia, etanoli liuottaa tuotteissa öljyjä. Valitettavasti alkoholi myös kuivattaa ihoa. Näin seerumin muut ainesosat eivät pääse oikeuksiinsa. Essentiqin ainutlaatuisessa kasvoseerumissa käytetään alkoholin sijasta kasviperäisten glukosidien ja oleaattien yhdistelmää. Huomaat tämän seerumia käyttäessäsi, se jättää jälkeensä iholle kevyen, valkoisen värin, joka imeytyy kuitenkin ihoon erittäin nopeasti.  

Suihkugeelit, jotka eivät sisällä sulfaatteja

Uutta on myös suihkugeelisarja, jotka eivät sisällä sulfaatteja. Sulfaateista luopuminen vartalonpuhdistustuotteissa on lukuisia etuja. Näin vähenevät muun muassa ihoärsytys, iho ei menetä niin paljon kosteutta pesun aikana ja ihon oma suojakerros pysyy vaurioitumattomana, näin iho imee itseensä huomattavasti pienemmän määrän haitallisia aineita. Tämän kaiken lisäksi myös värjätyissä hiuksissa värit säilyvät pidempään. 

Täältä löydät kaikki Essentiqin tuotteet.