Iltahelokin tehokkaat ja ihoahoitavat ominaisuudet ikääntyvälle iholle

Iltahelokin tehokkaat ja ihoahoitavat ominaisuudet ikääntyvälle iholle

Iltahelokki on kasvi, jota jo Amerikan alkuasukkaat ovat käyttäneet. Sen nimi kertoo siitä paljon. Kun aurinko on laskemassa ja hämärän pehmeä pimeys laskeutuu maan ylle, on tämän kasvin aika herätä eloon. Se avaa kukkansa nimittäin vasta pimeyden tultua, mutta silloin hyvin nopeasti (tämä kestää vain pari minuuttia). Kasvi pystyy tähän kiihdyttämällä aineenvaihduntaansa äärimmilleen. Näin me voimme voimme todella seurata sen kukkaan puhkeamista.

Iltahelokin kukat ovat keltaisia, suuria ja kauniita. Voimakkaan värin vuoksi ne lähes hohtavat pimeässä. Seuraavan päivän keskipäivään mennessä ne ovat kuihtuneet. Iltahelokki kukkii siis yhden päivän lopusta toiseen päivän keskipäivään.

Alkuperä

Iltahelokki on alun perin lähtöisin Pohjois-Amerikasta. Alkuasukkaat ovat käyttäneet sitä jo aina ravintona ja rohtokasvina. Vuonna 1620 ensimmäiset iltahelokkikasvit tuotiin Eurooppaan koristekasveiksi. Sieltä ne levisivät hyvin nopesti, koska niitä syötiin myös salaattina. Nykyään sitä esiintyy Euroopassa niin yleisesti, että monet pitävät sitä kotimaisena kasvina.

Ihoahoitavat ominaisuudet

Iltahelokin ihoahoitavat ominaisuudet huomattiin Euroopassa vasta myöhemmin. Kasvin öljyä muodostava prosessi tekee siitä niin erityisen. Prosessi muistuttaa nimittäin erittäin paljon ihmisihon rasva-aineenvaihduntaa. Siementen öljy sisältä monia moninkertaisesti tyydyttymättömiä rasvahappoja (mm. linoleenihappoa), jotka ovat tärkeitä myös epidermiksessä, eli ihon ylimmässä kerroksessa. Nämä rasvahapot muodostavat soluseinien rakentamiseen tarvittavat palaset. Näin ne edistävät oleellisesti ihon suojakerroksen muodostumista ja ylläpitoa. Iltahelokkiöljy suojaa näin kosteuden menettämiseltä ja tukee ihon luonnollista suojakerrosta. Se lievittää myös karheita kohtia ja edistää ihon uudistumista.

Erityisen hyvä ikääntyvälle iholle

Iho on kehomme suurin elin ja joutuu jatkuvasti alttiiksi negatiivisille ja haitallisille ympäristövaikutuksille. Joku voi olla sitä mieltä, että sehän on ihon tehtävä, sillä se suojaa meitä näin. Eikä siihen voi oikein sanoa vastaankaan. Silti tämä ei tarkoita, että ihomme kestäisi näitä haittavaikutuksia vaurioitta. Parhaiten ihon muutokset näkyvät ikääntyessä. Mitä vahnemmaksi tulemme, sitä enemmän ihon aineenvaihduntasuoritus vähenee. Iho ei pysty enää reagoimaan niin nopasti ja menettää vähitellen kestävyytään.

Myös hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa ihoon valtavasti. Muuttuneet hormonit tekevät ihosta ohuemman, mikä tekee siitä herkemmän kuivumiselle. Lisäksi kollageenin ja elastaanin muodostuminen vähenee, ja iho menettää näin kimmoisuutensa ja elastisuutensa.

Näiden muutosten seuraukset tunnetaan: ryppyjä ilmestyy ja kasvojen ääriviivat muuttuvat. Tähän iltahelokkiöljy voi auttaa. Sen kiinteyttävät ja uudistavat ominaisuudet hidastavat näitä muutoksia.

Nykyään on olemassa monia tuotteita, jotka tukevat ihoa iltahelokkiöljyn avulla, ravitsevat ja hoitavat sitä ja ylläpitävät ihon säteilyä.

Ecco Verdeltä löydät suuren valikoimat eri tuotteita,jotka sisältävät iltahelokkiöljyä. Meillä on puhtaita öljyjä sekä kasvoille että vartalolle. Sen lisäksi näet tässä vielä valikoiman tuotteita, jotka sisältävät iltahelokkiöljyä pääasiallisena ainesosana ja jotka on kehitetty erityisesti ikääntyneen ihon hoitoon.