Silmälasit ja täydellinen meikki

Hyvännäköiset silmälasit ovat kaunistus kasvoilla, mutta samalla ne ovat myös ylimääräinen elementti, jotka on otettava huomioon meikkiä tehdessä.  

Silmälasien käyttäjien tulee ottaa huomioon lukuisia asioita meikatessa. Ensimmäinen huomioitava seikka on tietenkin silmälasien kehyksien väri. Neutraalit värit eivät yleensä tuota ongelmia. Värikkäät kehykset taas saattavat riidellä silmämeikin värien kanssa. 

Meikkaajan tulisi myös huomioida minkä tyyppinen taittovirhe on. Likinäköisen on nimittäin meikattava eri tavalla kuin kaukonäköisen, sillä silmälasien linssit saattavat hieman vääristää silmien kokoa. 

Likinäköiset

Jos kärsit likinäköisyydestä ulkopuolelta linssien läpi katsottuna silmäsi näyttävät hieman pienemmiltä. Siksi todella tummia sävyjä tulisi välttää. Likinäköinen voi huoletta tehdä silmämeikin laajalle alueelle, aivan kuin se olisi liian laaja ilman silmälaseja. Näin silmäsi näyttävät hieman suuremmilta myös silmälasien kanssa. Voit hyvällä omallatunnolla käyttää vaaleita, voimakkaita ja kimaltavia sävyjä. 

Voit rajata silmäsi vaalealla kajalilla ja ruskealla eyelinerilla. Ripsiväriä ei myöskään tarvitse säästellä. 

Kaukonäköiset

Näiden silmälasien kanssa silmäsi näyttävät taas suuremmilta linssien läpi katsottuna. Voit hyvin käyttää tummia värejä ja mattapintaisia luomivärejä silmämeikissäsi. Vältettävien listalla ovat taas värikkäät ja kimaltavat luomivärit.  

Kajalin ja luomivärin levityksessä tärkeintä on tarkkuus. Levitä kajalia niin ohuesti kuin mahdollista alaluomelle, kajalin tulee sopia täydellisesti sillä silmiä suurentavat silmälasit eivät anna virheitä anteeksi. Samasta syystä levitä poskipunaa kasvoillesi ainoastaan silmälasien alapuolelle.

Tummia silmänalusia voi peittää parhaiten vaaleilla sävyillä. Voit myös tehdä vaalean rajauksen valkoisella kajalilla silmän sisäkulmaan.  

Jos silmissäsi on taittovirhe voi meikkaaminen aiheuttaa ongelmia. On ärsyttävää jos meikkaus onnistuu ainoastaan muutaman sentin päästä peilistä ja siltikään peilikuva ei ole tarpeeksi tarkka. Sitä paitsi tässä asennossa meikkaaminen, kasvot liki kiinni peilissä, on lähes mahdotonta. Tässä tapauksessa meikkilasit saattavat helpottaa tilannetta. Meikkilaseissa on ainoastaan yksi linssi, jonka voi siirtää haluamalleen silmälle. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös hyvää meikkipeiliä, joka suurentaa peilikuvaa riittävästi ja seisoo tukevasti paikoillaan.  

Muistathan myös, että keinovalossa meikki näyttää erilaiselta kuin luonnonvalossa. Parhaan meikin saat aikaiseksi päivänvalossa. 

Lisävinkki: 

Jos kannat todellisia katseenvangitsialaseja on tärkeää korostaa ainoastaan silmiä tai huulia meikatessa. Ei missään nimessä molempia. Jos laseissa on tumma kehys on tällöin hyvä korostaa huulia.