5 parasta vinkkiä säteilevän talvi-ihon saamikseksi

5 parasta vinkkiä säteilevän talvi-ihon saamikseksi

Näyttääkö ihosi elottomalta ja väsähtäneeltä? Ei ihmekään, sillä talvi voi kohdella ihoa kaltoin. Tässä ovat parhaat vinkkimme, jotta saat pidettyä ihosi terveenä ja säteilevänä myös talvella.

SILEÄ JA SÄTEILEVÄ

Pilvinen taivas ja kuiva iho voivat saada aikaan vakavasti elottoman näköisen ihon. Säännöllinen kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, epäpuhtaudet ja lian ja tuo kirkkaan ja terveen ihon tämän kerroksen alta näkyviin. Huomioi, ettet vahingoita ihoa voimakkaasti hankaavaalla kuorinnalla tai liiallisella ärsytyksellä.

LUO SUOJAKERROS

Saat luotua ihollesi suojakerroksen yhdistämällä päivävoiteeseesi ihoa hoitavan kasvoöljyn. Öljy antaa iholle lisää ravinteita, ja se muodostaa todellisen muurin, joka suojaa ihoa epäsuotuisilta olosuhteilta.

Voi levittää tämän öljyn joko ennen kosteusvoidetta antaaksesi ihollesi voimakasta hoitoa, tai levittää sitä päivävoiteen päälle antamaan suojaavan kerroksen iholle. Tämä on erityisen hyödyllistä kovissa olosuhteissa, koska se sitoon kosteuden ihoon. Näin jopa kuivin ilma ei poista ihon kosteutta. Tämä on hyvä vinkki myös laskettelijoille.

SYÖ KAROTEENIPITOISIA KASVIKSIA

Oransseissa kasviksissa on runsaasti karoteeneja. Tutkijat ovat havainneet, että paljon karoteeneja syövillä ihmisillä on kevyt, kultainen hehku ihollaan.

Syö siis säännöllisesti porkkanoita, kurpitsaa ja bataatteja, niin ihosi voi säilyttää terveen hehkun myös talvellakin.

Runsaampi C-vitamiinipitoisten hedelmien ja kasvisten nauttiminen edistää lisäksi kollageenintuotantoa, saa ihosi näyttämään täyteläisemmältä ja suojaa sitä kylmyydeltä.

KOSTEUS

Lähes kaikki ihotyypit ovat talvella kuivempia, sillä iho menettää nopeammin kosteutta alhaisemman ilmankosteuden vuoksi.

Voimakas, kylmä tuuli ja liian lämpimät sisätilat, jotka kuivattavat ihoa vielä lisäksi, pahentavat tilannetta. Tuloksena on kuiva, hilseilevä iho ja kiillottomat hiukset.

Siksi on hyvä idea pitää makuuhuoneessa ilmankostutinta tai asettaa kuumuutta kestävä, vedellä täytetty kuppi patterin lähellä, jotta ilma tulee kosteammaksi. Näin ihosi ei kuivu yöllä.

OMEGA-RASVAHAPOT – SISÄISESTI JA ULKOISESTI

Omega-3-rasvahapot ovat yksi parhaita ravinteita, jotka pitävät ihon terveenä, erityisesti talvella. Ne edistävät soluseinien korjaantumista ja tulehdusten vähentämistä. Pidä erityiseti talvella huoli, että saat riittävästi välttämättömiä omega-3-rasvahappoja ravinnostasi. Tämä onnistuu esimerkiksi syömällä 2-3 kertaa viikossa annoksen rasvaista kalaa tai hampunsiemeniä. Voit myös harkita lisäravinteiden ottamista.

Omega-rasvahapot vaikuttavat myös ulkoisesti. Jos siis käytät lisäksi ihonhoitotuotetta, jossa on runsaasti omega-3-, omega-6- ja omega-9-rasvahappoja, tuet näin ihon luonnollisia toimintoja tuplasti. Näin hehkuva ja kaunis iho on varma myös talvella.