Luonnonkosmetiikan hoitoa sekaiholle

Luonnonkosmetiikan hoitoa sekaiholle

Tässä näytämme sinulle, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota, jos sinulla on sekaiho.

Mistä tietää, onko sinulla sekaiho?

Sekaiho voidaan tunnistaa siitä, että sillä on erilaisia alueita. Sekaiholla on sekä rasvaisia että kuivia alueita. Öljyiset alueet keskittyvät yleensä T-alueelle nenän, otsan ja leuan ympärille, kun taas posket ovat yleensä kuivempia.

Koska sekaiholla on erilaiset vaatimukset alueesta riippuen, hoitotuotteen etsiminen ei ole aina helppoa. Loppujen lopuksi sen pitäisi tasapainottaa ihoa, mutta ei "hoitaa sitä" liikaa. Tässä on lyhyet ohjeet erilaisille hoitotuotteille ja mitä varoa sekaiholle.

Puhdistus

Puhdistusaineiden ensisijainen tavoite on "ei liian aggressiivinen". Erittäin aggressiivinen puhdistusaine poistaa ylimääräisen öljyn T-alueelta, mutta ärsyttää voimakkaasti ihon kuivia alueita.

Etsi hyvä puhdistusaine, joka poistaa hellävaraisesti rasvaa, meikkiä ja likaa. Se on ihanteellinen sekaiholle, koska kuivat ihoalueet eivät ole liian ärtyneitä.

On myös puhdistusaineita, jotka kosteuttavat ihoa (esim. käyttämällä hyaluronihappoa). Jos kärsit erittäin kuivista ihoalueista, kannattaa harkita tällaista tuotetta.

Kasvovesi

Hyvät kasvovedet palauttavat ihon pH-arvon. Ne myös kosteuttavat ihoa ja tekevät siitä tasaisemman ja sileämmän.

Seerumi

Seerumi on hyvä hyvin kuiville ihoalueille, koska se antaa niille intensiivistä kosteutta.

Kosteusvoide

Sekaiholle on tärkeää valita kevyt koostumus, joka kosteuttaa ihoa keskivahvasti - eli ei liian voimakkaasti. Pohjimmiltaan iho tarvitsee aina kosteutta, myös rasvaiset ihoalueet. Mutta älä liioittele sitä alussa. Myöhemmin voit aina kokeilla erilaisia tuotteita, joilla on erilainen nesteytysaste. Lisäksi voiteen tulee myös suojata ihoa ympäristövaikutuksilta.

Kasvoöljyä voidaan käyttää myös erittäin kuivalle iholle. Tästä lisää alla.

Kasvoöljy

Koska kasvoöljyn pääkomponentti on öljy, se ei sovellu rasvaisille ihoalueille. Se on kuitenkin ihanteellinen kasvojen kuiville alueille. Käytä siis vain kasvoöljyä ja hiero sitä kevyesti. On hyvä, jos valitset kevyen öljyn.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät mitä ottaa huomioon sekaihon tapauksessa, saatat ihmetellä, auttavatko nämä tarkat vinkit todella sinua. Vastaus on: mahdollisesti. Jokainen on erilainen ja jokaisella on oma iho, jolla on omat vaatimukset. Se, mikä voi auttaa muita, voi vaikuttaa sinuun päinvastaisesti. Parasta on yrittää kunnes löydät oikean tuotteen - ja se kyllä löytyy. Sinun on vain oltava kärsivällinen.