Kuukuppi - kätevä, hygieeninen ja liian vähän tunnettu

Vaikka kuukuppeja on ollut jo vuosikymmeniä, ne tunnetaan vieläkin huonosti. Ne kuitenkin ansaitsevat täyden huomion.

Kuukupit, eli kuukautiskupit ovat nimensä mukaisesti maljan muotoisia kuppeja, jotka viedään emättimeen keräämään kuukautisvuoto. Niitä käytetään uudestaan eikä heitetä pois, ja niiden kapasiteetti on mallista riippuen jopa 30 ml.

Ensimmäiset patentit rekisteröitiin jo 1930-luvulla erään amerikkalaisen naisen toimesta. Siitä huolimatta ne ovat tulleet tunnetuiksi vasta viime aikoina. Ja mainetta ne ansaitsevatkin, sillä ne ovat ympäristöystävällisiä, taloudellisia, ja niillä on selkeitä terveydellisiä ja muita etuja.

Edut

Kuukupeilla on monia etuja. Tässä niistä muutamia:

  • Varma suoja: ne eivät vuoda yli, ja ne ovat täysin näkymättömiä.
  • Pitkäikäinen: oikein käytettynä samaa kuukuppia voidaan käyttää jopa kymmenen vuotta.
  • Ympäristöystävällinen: toisin kuin tamponit ja siteet, kuukupit eivät aiheuta jätettä. Ympäristö ei kuormitu juuri lainkaan.
  • Edullinen: kuukuppi on jo lyhyen ajan jälkeen edullisempi kuin siteet ja tamponit, koska et tarvitse jatkuvasti uusia suojia. Ajan mittaan säästät selvää rahaa.
  • Terveellinen: kupit valmistetaan yleensä lääketieteellisestä silikonista, joka ei sisällä haitallisia aineita. Näin kehosi ei joudu turhaan kosketuksiin kuormittavien aineiden kanssa. Tamponit ovat usein valkaistuja tai sisältävät muita ongelmallisia aineita.
    Lisäksi kuukupit eivät kuivata emätintä. 1/4 tamponien imemästä nesteestä on emättimen omia tärkeitä eritteitä. Emättimen luonnollinen pH-tasapaino säilyy eikä ärsytyksiä synny. Näin kuukuppi on mainio vaihtoehto naisille, jotka ovat alttiita allergioille, tulehduksille ja sienille.
  • Pitkä tyhjennysväli: kuukuppia voidaan pitää ongelmitta pitkän aikaa. Se täytyy tyhjentää 12 tunnin välein. Runsaiden kuukautisten tapauksessa väli on lyhyempi. Kuukuppi tyhennetään wc-pönttöön, huuhdellaan ja laitetaan takaisin sisään.
  • Et enää kärsi unohdetuista tamponeista tai siteistä.

Käyttö

Kuppi viedään emättimeen yhteentaitettuna, ja se avautuu itsestään sisällä. Sisäänviemiseen on eri tekniikoita, joista voi lukea internetistä. Kun kuppi istuu kunnolla paikallaan, se ei voi liukua pois paikaltaan. Emättimen seinän lihakset pitävät siitä kiinni, ja toiseksi kevyt alipaine estää sitä liikkumasta. Toisin kuin tamponi, sitä ei vaihdeta, vaan se tyhjennetään, huuhdotaan ja laitetaan takaisin. Normaalisti riittää, kun se tyhjennetään kaksi kertaa päivässä.

Voit käyttää kuukuppia sekä yöllä että myös urheillessa.

Kuukupit ovat siis todella varteenotettava vaihtoehto siteille ja tamponeille. Ne ovat paljon edullisempia, terveellisempiä, ja ne ovat ympäristöystävällisiä.

Osta Organicup kuukautiskuppi täältä.