10 hyvää syytä käyttää kuukuppia

10 hyvää syytä käyttää kuukuppia

Uuteen tuotteeseen siirtyminen, etenkin hygieniatuotteeseen saattaa usein olla epämiellyttävää ja ehkä hieman pelottavaakin. Joskus uuteen tuotteeseen totuttautumiseen tarvitsee myös hieman enemmän aikaa. Lue tästä 10 hyvää syytä, miksi siteet ja tamponit kannattaa jättää historiaan ja miksi juuri kuukuppi on se oikea vaihtoehto:

1. Ne ovat mukavia

Kun olet kerran kokeillut, et enää koskaan halua palata vanhaan. Kuukuppi on miellyttävä käyttää, sillä se on valmistettu pehmeästä materiaalista. Kuppi asettuu paikalleen tiivisti sekä se pysyy erinomaisesti paikallaan. Luonnollisesti ns. tavallisista kuukautissuojista siirtyminen kuukupin käyttäjäksi on kuin askel tuntemattomaan. Muisteleppa hieman taaksepäin: muistatko miltä tuntui, kun pidit tamponia ensimmäisen kerran käsissäsi?

2. Suojaa emätinflooraa

Tamponit saattavat sisältää erityisesti kemikaaleja, kuten liimaa, hajusteita tai jopa valkaisuaineita. Nämä kemikaalit saattavat helposti aiheuttaa ärsytstä, kuivuutta tai allergioita. Lisäksi tamponit imevät emättimestä veren lisäksi myös kaikki luonnolliset ja tärkeät eritteet.

Kuukupit on valmistettu 100% lääketieteellisestä silikonista - tämä materiaali on täysin vaaratonta kehollemme. Kuukupit keräävät emättimestä ainoastaan veren, samalla myös vaginan luonnollinen pH-arvo säilyy normaalina.

3. Ei ylivuotoja

Kaikki meistä ovat tämän varmasti kokeneet tai ainakin tuntevat jonkun jolle tämä on käynyt, ylivuoto! Kun tamponi on täynnä, se ei enää ime itseensä enempää nestettä ja näin ollen ylimääräinen neste päätyy vaatteille.

Kuukuppi: oikein asetettu kuppi ei vuoda, tämä johtuu imusulusta, joka saadaan aikaiseksi samalla, kun kuppi asetetaan paikoilleen. Jos vuotoja esiintyy edelleen, kuppi ei ole kunnolla avautunut tai käytössä on väärä koko. Kokeilemalla ja harjoittelemalla löytyy yleensä oikea vaihtoehto.

4. Suojelee ympäristöä

Olemme laskeneet tämän kerran: Keskimäärin nainen kuluttaa elämänsä aikana 11 000 kertakäyttöpakkausta siteitä ja tamponeita. Se on melkoisesti jätettä yhdelle henkilölle. Yksi kuukuppi saattaa kestää jopa 10 vuotta. Käyttämällä kuukuppia suojelet myös ympäristöä.

5. Taloudellinen

Ympäristön lisäksi myös kukkaro on onnellinen jos valitset käyttöösi kuukupin. Kuten ylempänä jo mainittiin, saattaa kuukuppi oikein hoidettuna kestää käytössä jopa 10 vuotta. Siteet ja tamponit puolestaan ovat kertakäyttötavaraa ja niitä pitää hankkia kuukausittain.

6. Yksi kuukuppi kerää itseensä kolmen supertamponin verran nestettä

Aivan oikein, yksi kuukuppi kerää enemmän nestettä kuin tamponi. Tämän vuoksi kuukuppia ei tarvitse tyhjentää niin usein kuin tamponia täytyy vaihtaa, jopa 12 tunnin tyhjennysväli on turvallista.

7. Täydellinen matkakumppani

Kuukuppi on ihanteellinen matkakumppani. Kuukupilla matkustat puhtaalla omallatunnolla huoletta. Laukkuun ei tarvitse varata ekstarsiteitä tai tamponeita eikä ylivuotoja tarvitse reissun päällä pelätä.

8. Urheilu? Tottakai!

Kuukupin kanssa voit huoletta käydä uimassa, kuntosalilla, joogassa, ratsastamassa tai vaikkapa lenkkeilemässä. Imun ansiosta kuppi pysyy paikoillaan, lisksi bakteerit eivät imeydy kuukuppiin.

9. Yöllä voit oikeasti levätä

Aivan samalla tavalla kuin voit huoletta urheilla kuukupin kanssa, voit myös iltaisin käydä nukkumaan levollisin mielin. Kuukuppi pysyy myös yöllä paikoillaan toisin kuin esimerkiksi siteet tai ylitsevuotavat tamponit.

10. Huomaatko jotain?

EI. Kuukuppia ei huomaa ulkoapäin toisin kuin esimerkiksi tamponin naru on helppo huomata vaikkapa uimarannalla. Kuukuppi mukautuu kehoon ja näin ollen se on huomaamaton.

Jos haluat kokeilla kuukuppia, käy ihmeessä tutustumassa valikoimiimme!