Kesällä hiukset haaroittuvat

Kesällä hiukset haaroittuvat

Kesäaurinko paahtaa armotta ja vaurioittaa hiuksia. Seurauksena ovat usein haaroittuvat latvat, ja silloin tarvitaan oikeaa hoitoa.

Kesä ja etenkin loma-aika ovat haasteellisia hiuksillemme. Voimakas auringonsäteily, eli UV-säteet, vaurioittavat hiusten valkuaisrakennetta, ja tuuli, kloori ja merivesi tekevät loput.

Mitä hiuksille tapahtuu?

Hyvässä kunnossa olevin hiusten kiilto häviää, väri haalistuu ja latvat rikkoutuvat. Hiukset ovat väsähtäneen näköiset ja mattapintaiset. Seurauksena on usein takkuinen yleisilme ja haaroittuvat latvat. Varsinkin värjätyt hiukset kärsivät näistä.

Hoito on tärkeää

Tietenkin on parempi yrittää ehkäistä että näin käy. Mutta jos hiukset ovat jo haaroittuneet, niin oikeanlainen hoito on tärkeää. Ja sen on parasta olla ilman silikonia. Silikonit saavat hiukset näyttämään nopeasti taas hyvältä. Ne levittyvät hiuksiin kalvon lailla ja saavat ne kiiltämään. Tämä näyttää tietysti hyvältä, mutta on kaunista vain aluksi. Pidemmällä aikavälillä silikonit voivat vahingoittaa hiuksiamme vakavasti.

Jokaisen hiustenpesun yhteydssä hiuksiin (ja päänahkaan) joutuu enemmän silikonia. Hiuksista tulee painavammat ja jossain vaiheessa ne vain roikkuvat velttoina alaspäin. Hiukset eivät enää ole ilmavan tuuheat ja kampausetkin valahtavat hetkessä.

Silloin auttaa vain vaihtaa silikonittomiin tuotteisiin.

Yritä rasittaa hiuksia mahdollisimman vähän

Hiuksemme joutuvat kestämään monia rasitteita, kuten värjäämistä, suoristamista, päivittäistä pesua kuumalla vedellä, föönaamista, kampaamista, aurinkoa, tuulta, kloori- ja merivettä lomalla... Tämä ei tietenkään tee hyvää pitkällä aikavälillä.

Mitä voit tehdä, jos hiukset ovat jo vaurioituneet?

  • Toimenpide 1: suojaa hiukset auringolta päähineen avulla ja vältä rasitusta.
  • Toimenpide 2: Hoida hiuksia hoitokuurilla. Voit käyttää tähän myös kotikonsteja. Voit esimerkiksi vatkata munanvalkuaisia jähmeäksi, lisätä massaan sitruunamehua ja antaa vaikuttaa hiuksissa n. 15 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit myös hieroa oliiviöljyä latvoihin tai pestä hiukset oluella. On monia keinoja saada hiukset taas kiiltämään.

Ammattimaista tietämystä

Paras apu löytyy tietenkin tuotteista, jotka on kehitetty erityisesti tällaisia tapauksia varten. Meillä Ecco Verdellä on erittäin laaja valikoima hiustenhoitotuotteita, kuten hiusöljyjä ja tehohoitoaineita sekä erityisiä hoitotuotteita. Niistä löytyy jokaiselle hiustyypille ja ongelmalle omat tuotteet. Ja tietysti kaikki tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, joka ei sisällä silikoneja.

Näin ollen: kesä on ihanaa aikaa, joka on kuitenkin vaativaa hiuksillemme. Hoidathan hiuksia säännöllisesti, niin ne selviävät kesästä vaurioitta. Täältä löydät kaikki hiustenhoitotuotteemme kansainvälisiltä huippumerkeiltä.