Miehisiä hoitovinkkejä

Aiemmin uskottiin, että tosimies ei kaipaa muita ihonhoitotuotteita kuin saippuaa. No ne ajat ovat jo menneet. Nykyään lukuisat miehet pitävät hyvin hoidettua, raikasta ilmettä erittäin tärkeänä asiana. Tällaisen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan kuitenkin muutakin kuin saippuaa. 

Jos ajattelet nyt, että voit huoletta käyttää paremman puoliskosi ihonhoitotuotteita päästäksesi haluamaasi lopputulokseen täytyy sinun miehenä tietää, että se ei ikävä kyllä toimi. Miesten iho on erilainen kuin naisten iho. Se on noin viidenneksen paksumpi kuin naisten iho, jonka vuoksi se ei ole niin herkkä eri lämpötilojen vaihteluissa, lisäksi miesten ihon kosteustasapaino on tasapainoisempi kuin naisten. Näin ollen naisille tarkoitetut ihonhoitotuotteet ovat miehille yleensä aivan liian rasvaisia.

Jos haluat tehdä hyvää ihollesi, et kuitenkaan tarvitse valtavaa arsenaalia ihonhoitotuotteita. Muutamat huolellisesti valitut tuotteet riittävät mainiosti. 

Mitä mies sitten tarvitsee:

Puhdistusgeeli tai -voide

Kerran päivässä kasvot tulisi pestä miedolla puhdistusaineella. Puhdistusaineen pH-arvon tulisi olla mahdollisimman neutraali, ettei iho kuivu. Siksi suihkugeeli ei sovi alkuunkaan kasvojen puhdistukseen. Iho kuivuu ja ärsyyntyy. 

Kosteusvoide

Koska miesten iho on paksumpi kuin naisten, ja tuottaa myös enemmän talia eivät miehet periaatteessa tarvitse kosteusvoidetta erikseen. Kuitenkin talvisin, kylmällä ilmalla ja kuivissa lämmitetyissä taloissa iho tarvitsee huomattavasti enemmän kosteutta. Tähän tarkoitukseen sopivat nopeasti imeytyvät, ihoa virkistävät voiteet. 

Kuorinta

Kerran viikossa olisi hyvä tehdä kuorinta. Kuorintavoiteiden karkeat hiukkaset poistavat ihon pintakerroksen ja kuona-aineita. Kuorinta tukee ihon uudistumista ja estää epäpuhtauksien pääsyn iholle, lisäksi ihon rakenteesta tulee hienompi. 

Parranajon jälkeen

Parranajon jälkeen partavesi on todella "Must". Partavesi rauhoittaa ihoa ja ehkäisee ihoärsytytksiä. Parhaimipia tuotteita ovat miedot, elvyttävät ja virkistävät partavedet. Jokaisen tulee kuitenkin kokeilla itse, mikä tuote sopii parhaiten omalle ihotyypille. Vinkkejä täydelliseen parranajoon löytyy osoitteesta (/info/beauty-blog/rasieren-damit-alles-glatt-geht)!

Ryppyvoiteista

Koska miesten iho on paksumpi, he saavat myös ryppyjä hieman myöhemmin kuin naiset. Miehet kuitenkin tekevät tuttavuutta ryppyjen kanssa ennemmin tai myöhemmin. Jos haluat kuitenkin ennaltaehkäistä ryppyjen ja juonteiden muodostumista kannattaa Anti-Age-tuotteet ottaa käyttöön. Voiteet eivät kuitenkaan ehkäise ryppyjen muodostumista täysin.