Vinkkejä ja niksejä märkäajoon

Vinkkejä ja niksejä märkäajoon

Märkäajo on klassinen ihokarvanpoisto menetelmä. Yksinkertaista ja suoraviivaista. Tässä muutamia vinkkejä, jotta kaikki sujuu kuin höylätty. 

Märkäajo on yksinkertaista, mutta se voi olla myös hieman "ärsyttävää". Valitettavasti ihokarvat on poistettava lähes päivittäin. Mutta onneksi märkäajo voidaan tehdä nopeasti ja ilman suuria valmisteluja. 

Tässä ovat vinkkimme miten voit hoitaa ihoasi täydellisesti märkäajon yhteydessä. 

  • Valmistelu on tärkeää. Tähän kuuluu myös ihon puhdistus. Poista miedolla suihkugeelillä lika ja rasva iholta ennen ihokarvojen ajelua. Tämä onnistuu parhaiten suihkussa. Näin myös ihokarvat kostuvat ja pehmenevät ja höylääminen on helpompaa.  
  • Partavaahto tai partasaippua on ehdoton MUST! Tähän on useita eri syitä: nämä apulaiset antavat lisää kosteutta. Anna tuotteen hieman imeytyä ennen ajelua. Vesi luonnollisesti kosteuttaa, mutta se myös haihtuu nopeasti. Esimerkiksi partavaahto pystyy pitämään kosteutta iholla paremmin. Vaahto asettelee myös ihokarvat oikein ja näin niiden ajelu on helpompaa. Useat tuotteet hoitavat ihoa ja antavat iholle lisää kosteutta. Huomaa kuitenkin, että vaahto on hienojakoista, tämän vuoksi terä myös liikkuu iholla paremmin. Ihoärsytykset ja haavat ovat harvinaisia ja hyvällä sekä puhtaalla terällä nämä pystytään melkein kokonaan välttämään.  Ecco Verdeltä löytyy laajavalikoimia erilaisia märkäajoon tarkoitettuja tuotteita
  • Vaihda terät säännöllisesti. Huonon ja jo kuluneen terän tunnusmerkkejä ovat muun muassa epätarkka lopputulos. 
  • Tulisiko ihokarvat ajella myötä vai vastakarvaan? Tähän kysymykseen ei ole oikeaa vastausta. Molemmilla vaihtoehdoilla on etunsa ja haittansa. Myötäkarvaan ajettaessa myös iho pysyy paremmin suojassa, mutta tällöin myös ihokarvat kasvavat nopeammin takaisin. Jos taas ajelet ihokarvojen vastaisesti (esimerkiksi nilkoista polvien suuntaisesti) saat ihokarvat poistettua aivan juuren tyvestä. Näin ihosta tulee tasaisempi ja ihokarvat pysyvät hieman kauemmin poissa. Tätä tapaa käytettäessä iho kuitenkin ärsyyntyy helpommin. Bikinialueella ihokarvojen kasvusuuntaa on myös hankala määrittää. Ihokarvat tulisi siis ajella esimerkiksi juuri bikinialueilla mahdollisimman moneen eri suuntaan. Mitä useammin ajelet ihokarvat sitä enemmän iho myös ärsyyntyy. Tätä ärsyyntymistä voi ehkäistä myös ajon aikana lisäämäällä vaahtoa useita kertoja iholle. 
  • Mikä kannattaa huomioida ihokarvojen ajelun jälkeen? Poista ehdottomasti kaikki vaahdon jäämät! Parhaiten tämä onnistuu suihkussa. Käytä vaahdon poistoon viileää vettä. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset tehokkaasti. kuivaa iho taputtelemalla älä hankaamalla. Muista aina kosteuttaa iho ihokarvojen ajelun jälkeen esimerkiksi kosteusvoiteella tai vartaloöljyllä. Kosteutus rauhoittaa ihoa ja vähentää ihoärsytystä.