Ihokarvojenpoisto vahaamalla onnistuu myös luonnonkosmetiikan avulla

Ennen ihokarvojen vahausta

Iho tulisi aina kuoria ennen vahausta. Kuorinta poistaa iholta kuolleen ihosolukon, jota on kertynyt sen pinnalle. Näin ihokarvanpoistotuotteet pystyvät saavuttamaan paremmin ihokarvojen karvatupet. Kuorinnan avulla lopputuloksesta tulee ehdottomasti parempi. Kuorinnan voi tehdä joko käsineellä tai harjalla. Iho kannattaa kuivata huolellisesti heti kuorinnan jälkeen ja se kannattaa kosteuttaa huolellisesti kosteusvoiteella tai öljyllä vasta vahauksen jälkeen.  

Vahaus

Luonnonkosmeettiset vahat eivät sisällä parabeeneja, kemiallisia säilöntäaineita eikä väriaineita. Näin ollen ne ovat erittäin hellävaraisia iholle. 

On olemassa erilaisia vahalaatuja joita voidaan käyttää. Tunnetuin on varmasti klassinen vaha purkissa. Vaha lämmitetään ja levitetään iholle karvojen kasvusuunnan mukaisesti. Vahan päälle levitetäään puuvillaisia kangassuikaleita, jotka nykäistään karvojen kasvusuunnan vastaisesti. ​​Vahan tärkeimmät ainesosat ovat sokeri ja sitruunahappo.

Lisäksi ihokarvojen poistoon voidaan käyttää myös kylmävahaliuskoja. Nämä liuskat sopivat tietyille kehonalueille, kuten kasvoihin, kainaloille ja bikinirajoille. Kylmävahaliuskat lämmitetään käsien välissä, liuska painellaan iholle karvojen kasvusuunnan mukaisesti ja nykäistään ripeällä liikkellä karvojen kasvusuunnan vastaisesti. 

Jos haluat kokeilla hieman erikoisempaa vahausta kannattaa käyttöönn ottaa roll-on-vaha. Tämä sopii erityisesti tarkkuutensa ansiosta kulmakarvoille tai ylähuulelle. 

Karvanpoiston jälkeen

Ihoa on erittäin tärkeää hoitaa myös vahauksen jälkeen. Ihon kosteutukseen sopii parhaiten voiteet ja öljyt. Nämä pitävät ihon pehmeänä ja rauhoittavat sitä hellävaraisesti. Samalla myös ihoärstys vähenee.

Ikävä kyllä vahaus saattaa aiheuttaa myös karvojen sisäänpäin kasvamista. Karvojen sisäänpäinkasvamista voidaan kuitenkin ehkäistä. Älä levitä kuorinnan jälkeen iholle mitään rasvaisia voiteita. Rasvaiset voiteet tukkivat karvojen tupet ja näin estävät karvan normaalin kasvun. Ihoa tulisi myös kuoria säännöllisesti viikottain. On olemassa myös erityisiä tuotteita joita voidaan käyttää sisäänpäinkasvaneiden karvojen poistamiseen. 

Jos haluat nauttia pidempään sileästä ihosta voit myös käyttää karvankasvua ehkäiseviä tuotteita. Karvankasvua ehkäiseviä tuotteita löytyy vartalolle ja deodorantteina. Nämä tuotteet vaikuttavat kolminkertaisesti, ne ehkäisevät karvan kasvua, tekevät ihokarvoista ohuempia ja hoitavat ihoa.

Neuvoja miehille: miesten ihokarvoitus ei ole samanlainen kuin naisilla. Miesten ihokarvoilla on suuremmat juuret ja ne ovat ankkuroituneet ihoon paljon vahvemmin kuin naisilla. Näin ollen vahaus tuottaa huomattavasti enemmän kipua miehillä kuin naisilla. Tämän vuoksi ihoakarvojen poisto onnistuu parhaiten höylällä. Jos kuitenkin haluat pidempiaikaisia tuloksia kannattaa kuitenkin tarttua vahapurkkiiin. Iho tottuu vahaukseen myös ajan kanssa ja samalla myös kivut lieventyvät. Tämä saattaa kuitenkin hieman kestää...