SANTE ja WWF - yhdessä ilvesten suojelemiseksi

SANTE ja WWF - yhdessä ilvesten suojelemiseksi

Saksalaiselle SANTE-kosmetiikkabrändille luonnonsuojelu ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ovat erityisen tärkeitä. Siksi tuotemerkki on ollut mukana monenlaisissa eläinsuojeluprojektissa viime vuosikymmenien aikana. Strateginen kumppanuus WWF: n kanssa Saksassa on nyt yksi askel eteenpäin, jotta ilvesten elinympäristö vakiinnutettaisiin Saksassa ja nämä uhanalaiset eläimet palaisivat hitaasti ja pysyvästi.

Ilves kuuluu kissaeläimiin. Nykyään jäljellä on vain neljä lajia, jotka ovat hajallaan pohjoisella pallonpuoliskolla: Euraasian ilvestä löytyy Euroopasta Aasiaan, kun taas Iberian ilves on vain Iberian niemimaalla; kaksi muuta ilveslajia, Kanadan ilves ja punailves, ovat kotoisin Pohjois-Amerikasta.
Eläimet ovat vain korkeintaan 120 senttimetriä, olkapään korkeus on jopa 70 senttimetriä ja painavat 7-37 kiloa. Niiden ulkonäölle on ominaista poskiparta ja harjakorvat, enimmäkseen täplikäs turkki ja musta hännän kärki. Ilves voi asua eri elinympäristöissä, mutta esiintyy pääasiassa metsissä ja metsästää nisäkkäitä kaneista ja jyrsijöistä punahirven kokoisiin eläimiin. Pesänä ovat ovat pusikot, kallionraot tai ontot puunrungot, joissa ilvesnaaraat synnyttävät kerran vuodessa pentueen, jossa on 2–4 poikasta.

Ilves nähdään tärkeänä biologisen monimuotoisuuden tukipilarina, ja peurojen ja saksanhirvien metsästäjänä se vaikuttaa metsien ekologisen tasapainon ylläpitämiseen. Tätä korostaa myös WWF: n Saksan projektipäällikkö Moritz Klose.
Valitettavasti suora uhka ilvekselle tulee ihmisiltä. Metsästäjät ja maanviljelijät pitävät niitä saalistajina, joissain paikoissa ilveksiä jopa metsästetään turkin takia, ja niiden elinympäristöä on rajoitettu ankarasti melkein kaikkialla. Voimakas maa- ja metsätalous, teiden ja rautateiden laajentaminen, jyrsijämyrkkyjen tai jopa koirat uhkaavat ilvespopulaatioita tai vaikeuttavat niiden leviämistä.

Saksassa asuu tällä hetkellä noin 140 eläintä. SANTE tukee WWF-hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä ilveksen lukumäärä 300 eläimeen pitkällä aikavälillä ja vahvistaa luonnon monimuotoisuutta Saksan metsissä. Samanaikaisesti olisi edistettävä ilveksen hyväksymistä ja tehtävä koulutustyötä ilveksen palauttamiseksi sopiville luonnon alueille. Nämä eläimet on kuitenkin myös suojeltava. Siksi WWF: n työn pääpaino on niiden muuttoliikkeiden tutkimisessa modernilla tekniikalla ja vahva salametsästykseen liittyvä ennaltaehkäisytyö, koska valitettavasti väestön, etenkin maanviljelijöiden, karjanhoitanjien ja metsästäjien keskuudessa, on edelleen puutetta hyväksynnästä .

SANTE haluaa osallistua ilvesprojektiin hyvin erityisellä tavalla ja samalla edistää Saksan metsien monimuotoisuutta: CARE FOR YOU AND THE WORLD!