Urtekram - jo melkein 50 vuoden ajan luonnollisuutta

Urtekram - jo melkein 50 vuoden ajan luonnollisuutta

Tällä viikolla tutustumme tarkemmin tanskalaiseen Urtekram-merkkiin, joka on liputtanut jo lähes puolen vuosisadan ajan ekologisuuden puolesta

URTEKRAM: nimi kertoo kaiten

URTE on tanskaa ja tarkoittaa yrttiä. Nimen osana sillä viitataan kaikkiin niihin lukuisiin kasviperäisiin ainesosiin, joita tuotteissa käytetään. KRAM - halaus - puolestaan oli pienen luontaistuotekaupan nimi Kööpenhaminassa, josta kaikki sai alkunsa. Yritykselle tämä nimi edustaa luonnon syleilyä, mutta myös syleilyä, jota käyttämäsi tuotteet tarjoavat.

Huippulaatuista luonnonkosmetiikka jo lähes 50 vuoden ajan

URTEKRAMin menestystarina alkoi vuonna 1972. Silloin perustettiin “Urtekræmmer” -kauppa Kööpenhaminaan. Se oli siihen aikaan hyvin innovatiivinen luontaistuotekauppa.

Kauppa menestyi pian ja konsepti osoittautui hyväksi. Pian kysyntä oli niin suurta, että oma tuotantopaikka tuli tarpeelliseksi. Vuonna 1989 yritys muutti Nodjütlandiin, missä firman kotipaikka on vieläkin.

Pohjoismaissa URTEKRAM tunnetaan nykyään mausteiden, elintarvikkeiden ja vartalonhoitotuotteiden valmistajana. 140 työntekijää tuottavat merkin hiusten-, ihon- ja hampaidenhoitotuotteet.

URTEKRAM-luonnonkosmetiikka

Urtekramin tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia. Lisäksi tuotteita kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Yrityksessä ollaan vakuuttuneita, että luomutuontanto on oikea polku.

Kaikki URTEKRAMin kosmetiikkatuotteet ovat Vegan-Society-sertifioituja eivätkä siis sisällä eläinperäisiä ainesosia, kuten esimerkiksi mehiläisvahaa. Tuotteilla on myös yksi kosmetiikka-alan tiukimmista luomusertifikaateista, nimittäin Ecocertin COSMOS ORGANIC -standardi. Sen mukaan 98 % ainesosista on oltava luonnollista alkuperää. Useissa URTEKRAMin tuotteissa tämä luku on kuitenkin jopa 100 %. Näin tuotteiden turvallinen ja helppo biohajoaminen on taattu.

Tuotteet eivät tietenkään sisällä:

  • parabeeneja
  • silikoneja
  • mineraaliöljyä
  • synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita

Tuotannossa URTEKRAM pitää huolen, että ympäristöä, ihmistä ja luontoa kohdellaan kunnioittavasti.

Ympäristöystävälliset pakkaukset biomuovista

URTEKRAM on jo jonkin aikaa tarjonnut vaihtoehdon tavallisille pakkauksille. Nykyään 85 % valikoiman pakkauksista on valmistettu kasviperäisistä raaka-aineista.

Kyse on jätteistä, joita syntyy sokeriruo'on työstämisessä. Tuotannosta jäävät jätteet muodostavat kasvimuovin perustan. Tämä voidaan kierrättää muovipakkausten mukana.

Tämä kasvimuovi säästää ympäristöä myös päinvastaisen kasvihuoneilmiön vuoksi. Jokainen tonni sokeriruokoa imee itseensä noin kaksi tonnia hiilidioksidia ilmakehästä. Koska kyse on tuotantojätteistä, tämä ei myöskään vaikuta ravinnon tuontatoon. URTEKRAM tekee kovasti töitä saadakseen koko valikoiman pakkaukset vaihdettua tähän biomuoviin.

Täältä löydät suuren valikoiman URTEKRAM-tuotteita, joita myymme Ecco-Verde-verkkokaupassa.