Amarantti

Amarantti eli revonhäntä kuuluu revonhäntäkasvien heimoon. Koska sen siemenet ovat hyvin pienet ja sisältävät vain hieman öljyä, niitä tarvitaan erityisen paljon amaranttiöljyn valmistukseen. Tämä öljy sisältää erityisen paljon skvaleenia, ja on siksi ihanteellinen kuivan, ärsyyntyneen ja heikon suojatoiminnon omaavan ihon hoitoon. Se sisältää ihon omia lipidejä erittäin tasapainoisena yhdistelmänä ja tukee näin ihon uusiutumista ja vahvistaa ihon lipidikerrosta. Lisäksi amarattiöljy imee UV-säteilyä ja vähentää näin valon aiheuttamaa stressiä. Sen korkea tokoferolin pitoisuus antaa sille lisäksi voimakkaan antioksidatiivisen vaikutuksen. Se vaikuttaa myös tulehdusta lievittävästi psoriasiksen hoidossa. 
Koska amaranttiöljy muistuttaa ihon omia lipidejä, se imeytyy erittäin hyvin ihoon ja vaikuttaa siellä kosteutta sitovasti ja rasvatasapainon palauttavasti. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • imeytyy nopeasti
  • kosteutta säilyttävä ja rasvatasapainon palauttava, ihanteellinen kuivalle ja ärsyyntyneelle iholle
  • kevyesti tulehduksia lievittävä, parantaa psoriasista
  • vahvistaa ihon omaa lipidikerrosta
  • imee UV-säteilyä ja vähentää valon aiheuttamaa stressiä
  • edistää ihon uusiutumista

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Amarantti: