Auringonkukka

Auringonkukka kuuluu ... heimoon ja on alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta. Nykyään se on kotiutunut myös Eurooppaan. Auringonkukkaöljyn ainesosien suhde vaihtelee kasvin kasvatusmuodon mukaan. 
Auringonkukkaöljy on hyvä antioksidantti, ja sitä käytetään mielellään koostumusta parantavana osana meikkituotteissa. Se on kevyttä, ei jää iholle ja hoitaa miedosti. Sillä on tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia, ja se imeytyy nopeasti. Auringonkukkaöljyä voidaan käyttää myös ihonpuhdistukseen, esim. vauvan ihonhoitoon tai meikinpoisoon. Lisäksi se sopii erinomaisesti hiustenhoitoon tai kevyisiin kosteusvoiteisiin rasvaiselle iholle.

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • suojatoimintoja edistävä & uudistava
  • tulehduksia lievittävä
  • säätelee sarveistumista
  • ihanteellinen ihonpuhdistukseen 
  • antioksidatiivinen
  • hyvä hoito rasvaiselle iholle, kevyt ja nopeasti imeytyvä
  • sopii ihanteellisesti hiustenhoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Auringonkukka: