Baobab

Baobabpuu on 25-metriseksi kasvava puu, jota esiintyy pääosin Afrikassa, ja harvemmin Intiassa, Kuubassa ja Indonesiassa. Sen yleisempi nimitys on apinanleipäpuu, sillä apinat syövät mielellään sen hedelmiä. Kuitenkin puulla saattaa kestää 20 vuotta, ennen kuin se kantaa ensimmäistä kertaa hedelmiä. Baobaböljy sopii erityisesti kosmeettiseen käyttöön aknen ja tulehdusten hoitoon, mutta sillä on myös voimakas antioksidatiivinen vaikutus. Öljy on hyvin monipuolinen, ja sitä voidaan käyttää myös kuivaan ja kosteutta menettäneeseen ihoon, ja sellaisen ihon hoitoon, jonka suojatoiminnot ovat heikentyneet. Tämä öljy sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja, mikä tekee siitä erityisen hyvin kosteutta sitovan, ja iho on näin suojassa kosteuden menettämiseltä. Sitä paitsi iho silottuu, ja sen luonnolliset suojatoiminnot vahvistuvat. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • tulehduksia lievittävä
  • antioksidatiivinen
  • antaa ja sitoo kosteutta
  • vahvistaa ihon luonnollisia suojatoimintoja
  • voimakkaasti hoitava ja suojaava

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Baobab.