Caprylic/Capric Triglyceride (neutraaliöljy)

"Neutraaliöljy", tai myös MCT-öljy ("Medium Chain Triglycerides") on luonnollista alkuperää olevien triglyseridien sekoitus. Normaalisti lähtökohtana toimivat palmunydin- tai kookosöljy. Neutraaliöljy ei ärsytä, se on helppo levittää, ja se imeytyy nopeasti. Kosmetiikkatuotteiden ainesosana se parantaa niiden levitettävyyttä ja estää liian voimakkaan rasvoittumisen. Ärsyyntynyt tai liikahoidettu iho saadaan taas nopeasti tasapainoon.  

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • täysin ärsyttämätön, ihanteellinen ärsyyntyneelle iholle
  • helppo levittää & imeytyy nopeasti
  • edistää muiden ainesosien levittymistä
  • estää voimakasta rasvoittumista

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012