6 myyttiä hiustenpesusta

6 myyttiä hiustenpesusta

Katkeavatko märät hiukset todella, jos kampaat niitä? Mikä veden lämpötila on liian kuuma hiustenpesuun? Kuinka usein toistuva hiustenpesu on liian usein? Kuinka usein hoitotuotteet kannattaa vaihtaa? Tarkastelemme tässä näitä ja muita myyttejä.

1. Usein toistuva shampoopesu on parasta

Ei. Juuri päin vastoin on parasta! Mitä useammin peset hiuksiasi shampoolla, sitä enemmän hiusten lipidikerros joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja hiukset katkeavat helpommin. Tärkeämpää kuin shampoopesun tiheys on hiusnaamioiden ja hoitoaineiden käyttö. Vinkki: shampoon vaahdotus kerran hiustenpesua kohden riittää. Käytä vain kolikon kokoinen määrä tuotetta!

2. Hoitotuotteiden säännöllinen vaihto

Ei kannata. Kun olet löytänyt hiustenhoitotarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen, pidä siitä kiinni. Tietysti on niin, että hiukset tottuvat tiettyihin aineisiin, ja parasta on, jos valitset kahden hoitotuotteen yhdistelmän. Jos sinulla on esimerkiksi kiharat hiukset, käytä runsasta shampoota ja yhdistä se vaurioituneiden hiusten hoitoaineeseen. Tällä tavalla hiusten tarpeisiin vastataan täydellisesti.

3. Lisää kiiltoa kylmällä vedellä

Kyllä ja ei. Kylmä vesi hoidon lopussa sulkee hiusten suomut ja antaa hieman lisää kiiltoa. Kylmä vesi kuitenkin sulkee myös päänahan. Tämä tarkoittaa, että hoitotuotteiden sisältämät aineet eivät voi vaikuttaa. Asiantuntijan vinkki: käytä haaleaa vettä ja huuhtele halutessasi hiusten alaosa kylmällä vedellä!

4. Puhdasta on vain, mikä natisee

Ei pidä paikkaansa. Jos hiukset natisevat pesun jälkeen, niin hiusten lipidikerros on pesty pois ja hiusrakenne on avoin ja puolustuskyvytön. Jos haluat hoitaa hiuspohjasi erikoispuhdistuksella kerran kuukaudessa, niin tämä syväpuhdistus on siihen hyvä ja natina on silloin luultavasti pakollista. Ammattilasen vinkki: Hemmottele hiustesi alempaa kolmannesta hoitoaineella ja käytä runsaasti hoitavia aineita sisältävää shampoota seuraavan kerran, kun peset hiuksiasi säännöllisesti.

5. Mitä harvemmin hiukset pestään, sitä harvemmin ne rasvoittuvat

Kyllä, tämä on totta, mutta tietysti erittäin yksilöllistä. Sinun on vain oltava tietoinen siitä, että jokainen hiustenpesu hyökkää hiusten rakennetta vastaan. Oikealla hoitoainevalinnalla sekä hoitoaineen ja shampoon yhdistelmällä tiheä hiustenpesu on lähes vaaratonta päälle ja hiuksille.

6. Älä koskaan kampaa märkiä hiuksia

Ei pidä paikkaansa. Kyse on enemmän siitä, miten ne kammataan. Märkien hiusten hellävarainen kampaus tai harjaus ei todellakaan ole ongelma. Älä vain koskaan kuivaa märkiä hiuksia villisti pyyhkeellä äläkä koskaan setvi aggressiivisesti takkuja kammalla. Kärsivällisyys ja lempeys eivät varmasti tuhoa herkkää hiusrakennetta.