Humala

Humala kuuluu hamppukasvien heimoon, ja se on kotoisin Keski-Euroopasta. Sitä käytetään perinteisesti huonosti parantuvien haavojen tai ihotulehdusten hoitoon, mutta sillä on myös ihon kollageenituotantoa stimuloiva vaikutus, ja se on siksi ihanteellinen hoito myös kuivalle ja ikääntyneelle iholle. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • haavoja parantava ja tulehduksia lievittävä, vahingoittuneen ihon hoito
  • stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa, ihanteellinen kuivalle ja ikääntyneelle iholle

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012

Aromaterapiassa humalalla on afrodisoiva, rentouttava ja hermoja vahvistava vaikutus. Sillä on voimakkaasti rauhoittava ja nukuttava vaikutus, ja se sopii siksi unihäiriöiden ja hermostuneisuuden hoitoon. 

vrt. Markus Schirner 2002, "Aroma-Öle", Schirner Verlag, Darmstadt, 4. painos 2011


Tuotteet, joissa on Humala.