Kandelillavaha

Tämä vaha saadaan pääosin Meksikossa ja Teksasissa kasvavista tyräkkikasveista (Euphorbiacea). Suojautuakseen kosteuden menettämiseltä nämä kasvit erittävät ohuen vahakerroksen. Kandelillavaha saadaan eristettyä leikkaamalla ja kuumentamalla versot. Koska kandelillavahaa erittävä tyräkki Euphorbia Antisiphilitica on rauhoitettujen kasvien listalla, Meksikon hallitus valvoo tämän vahan tuotantoa. 
Kandelillavaha on kosmetiikkatuotteissa erityisen miellyttävä iholle, ei tahmaa, ja sitoutuu ihanteellisesti toisiin öljyihin. Sitä käytetään suurimmaksi osaksi suojaaviin emulsioihin, hiustenhoitoaineisiin, sekä huultenhoito- ja meikkipuikkoihin. Se antaa hiuksille lisää kiiltoa, pitoa ja kammattavuutta.

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Kandelillavaha: