Laventeli

Lavendula Angustifolia (Lavender) Oil, Lavendula Angustifolia Oil

Tämä minttuperheen tunnettu kasvi on erityisen monipuolinen lääkekasvi. Laventelilla on parantava, verenkiertoa parantava, tulehdusta ehkäisevä ja rauhoittava vaikutus, ja sillä on myös sieniä torjuvia ja antibakteerisia vaikutuksia. Tämä on erityisen voimakasta eteerisessä laventeliöljyssä. Laventeliöljyn tulehdusta ehkäisevää vaikutusta käytetään myös allergisissa reaktioissa, varsinkin kun se on yksi harvoista eteerisistä öljyistä, jota voidaan levittää myös puhtaana iholle. Laventelilla on parantava ja jopa kipua lievittävä vaikutus palovammoihin ja se voi tippa kerrallaan levitettynä estää rakkuloiden muodostumisen. Varovaisuutta kuitenkin suositellaan, koska laventeliöljy voi aiheuttaa allergisia reaktioita, vaikka tämä tapahtuu hyvin harvoin.
Aidon laventelin lisäksi on myös joitain alalajeja ja hybridejä. Jos aitoa laventelia nimenomaisesti haetaan, tulee harkita merkintöjä "Lavendula Angustifolia" tai "Lavender fine".

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • parantava, tulehdusta lievittävä ja antibakteerinen, ihanteellinen akneen sekä epäpuhtaalle ja tulehtuneelle iholle
  • verenkiertoa parantava ja rauhoittava, sopii palovammojen hoitoon
  • voidaan käyttää myös puhtaana

Lavender Extraa saadaan yksinomaan Ranskan Alpeilta villinä kerättynä .
Aromaterapiassa laventelilla on stimuloiva, rakentava ja hermoja vahvistava, rauhoittava ja masennusta lievittävä vaikutus. Sitä voidaan käyttää painajaisiin ja ahdistukseen, mutta myös masennukseen, unettomuuteen, hermostuneisuuteen ja liialliseen jännitykseen.
Laventelia ei tule käyttää raskauden aikana.


Tuotteet, joissa on Laventeli