Ohdake

Ohdakeöljy saadaan saflorikasvin siemenistä, jota myös joskus nimitetään "valesaframiksi". Tämä kasvi on alunperin kotoisin Egyptistä, mutta sitä tavataan nykyään pääosin Intiassa, Meksikossa ja USA:ssa. 
Koska ohdakeöljy on hyvin kevyt öljy, se sopii erinomaisesti rasvaisen ihon hoitoon. Korkean linolihappopitoisuutensa vuoksi se ei muodosta kalvoa iholle, eikä aiheuta kiiltoa, ja imeytyy ihoon heti. Emulsiona se auttaa tekemään ihosta mattapintaisen, ja yhdessä toisten tulehdusta lievittävien ainesosien kanssa tämä öljy sopii ihanteellisesti erittäin epäpuhtaan ihon hoitoon. Ohdakeöljyn sisältämä K-vitamiini tukee ihanteellisesti couperosaan tai ruusufinneihin taipuvaisen ihon hoitoa, ja näin jopa tummat silmänalusetkin saattavat vähentyä. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • tulehduksia lievittävä
  • uudistava
  • ihon suojatoimintoja tukeva
  • sarveistumista säätelevä
  • imeytyy helposti ja nopeasti, ei rasvoita
  • ihanteellinen rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
  • auttaa tummiin silmänalusiin ja punaisiin hiussuoniin

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Ohdake: