Selja

Seljansiemenöljy on peräisin tesmayrttikasvien heimoon kuuluvan mustaseljan siemenistä. Se on useimmiten seljanmehutuotannon sivutuote. Kosmetiikassa sitä arvostetaan sen tulehduksia lievittävän ja ihoa rauhoittavan vaikutuksen takia, ja se on ihanteellinen herkän, epäpuhtaan ja atooppisen ihon hoitoon. Sitä paitsi se vahvistaa tehokkaasti ihon omia suojatoimintoja. Se vakauttaa ihon lipidikerrosta ja tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan. Seljansiemenöljyn sanotaan sellaisenaan käytettynä auttavan jopa nivelvaivoihin ja pysäyttävän tulehduksia ja vaikuttavan turvotusta poistavasti. Tämä öljy on erityisen kevyt, eikä rasvoita, ja sopii siksi ihanteellisesti rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon, mutta myös kuiva iho hyötyy sen hoitavista ja uudistavista ominaisuuksista. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • voimakkaasti soluja uudistava ja aktivoiva
  • tulehduksia lievittävä ja ihoa rauhoittava, myös atooppisen ihon hoidossa
  • erityisen kevyt ja nopeasti imeytyvä, ei rasvoita
  • ihanteellinen rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
  • myös ihanteellinen kuivan ja herkän ihon uudistavaan hoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Selja.