Silmäruoho

Tämä yksivuotinen yrtti kuuluu näivekasvien heimoon, ja esiintyy Euroopan pohjoisilla ja lauhkeilla vyöhykkeillä. Useimmiten kasvi saadaan keräämällä sitä villinä kasvavista esiintymistä. Kuitenkin viljelmätkin yleistyvät. Kansanparannuksessa silmäruoho tunnetaan erityisesti sen erinomaisen tehokkaasta vaikutuksesta sidekalvotulehdusta vastaan. Sitä pidetään myös erittäin hyvin siedettävänä, ja sitä voidaan käyttää silmäsiteisiin ja silmänympärykselle tarkoitettuun kosmetiikkaan. Sen hyvän siedettävyyden ansiosta silmäruoho on ihanteellinen hoito normaalille, herkälle iholle ja tulehtuneille silmille. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • tulehduksia lievittävä ja erityisen siedettävä
  • ihanteellinen silmiä hoitaviin tuotteisiin, erityisesti herkälle iholle ja tulehtuneille silmille

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Silmäruoho: