Vihreä savi (Illiitti)

Vihreä savi saa värinsä maaperän kupariyhdisteistä, ja sen käytöllä on pitkät perinteet Ranskassa ja Saksassa. Sitä voidaan käyttää sisäisesti ja ulkoisesti, ja se sopii monipuoliseen käyttöön naamioiden, kuorintojen, puhdistusvoiteiden tai kylpylisien pohjaksi. Sillä on voimakas kyky sitoa kosteutta ja muita aineita. 

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012